Descriere
Pasta de miso alb preparata dupa o veche reteta de o familie din prefectura Nagano, Japonia cu un gust delicios echilibat, sarat si dulce. Se poate folosi pentru a face supa japoneza autentica de miso, pentru a imbogati aroma tocanitelor si sosurilor, in diverse dressinguri sau chiar ca glazura.
Ingrediente: boabe de soia* (53%), orez fermentat*, sare de mare, apa.
*ingredient din agricultura ecologica.
Alergeni: contine soia.
Stiati ca:
- miso e un aliment si condiment traditional japonez obtinut prin fermentare, apreciat de mult timp pentru gustul sau bogat si concentratia mare de substante nutritive continute. Este obtinut din boabe integrale de soia si o cultura speciala de fermentare (koji), fiind maturat in mod natural in butoaie din lemn de cedru timp de multe luni la temperatura mediului ambiant.
Aceasta fermentatie lenta are drept rezultat un condiment cu o aroma bogata si complexa, foarte bogat in `umami` (cel de-al cincilea gust, dupa dulce, acru, amar si sarat).
- koji este orez fiert si / sau boabe de soia la care sa adaugat o cultura de fermentare (Aspergillus oryzae) folosita pentru prepararea alimentelor fermentate, cele traditionale fiind sosul de soia, miso, mirin si sake.
Valori nutritionale/100g
Pasta de Miso Alb Nepasteurizat:
Energie: 587 kJ / 141 kcal
Proteine: 12 g
Grasimi: 6.6 g din care acizi grasi saturati: 0.7 g
Carbohidrati: 5.3 g din care zaharuri: 4.1 g
Sare: 13.1 g