Descriere
Pulpa de rosii cu busuioc `Alce Nero`, prelucrate astfel incat pastreaza aromele, parfumul si proprietatile nutritive ale rosiilor. Produs ideal cu paste sau ca baza pentru alte sosuri, putand adauga in acestea diferite legume (vinete, dovlecei, ardei). Sunt rosii cultivate in Italia si recoltate din iulie pana in septembrie, prelucrate apoi pentru a le pastra aromele, parfumul si proprietatile nutritive. Dupa selectionare si spalare, este indepartata coaja cu abur, dupa aceea se toaca rosiile, se paseaza si se concentreaza. Piureul de rosii bio Alce Nero este preparat fara aditivi sau adaos de sare.
Stiati ca?
Rosiile, fructe din punct de vedere botanic, sunt considerate `legume` datorita continutului mic de zahar si, fiind mai savuroase (umami) decat dulci, sunt servite de obicei ca parte a unei salate sau a felului principal al unei mese, mai degraba decat ca desert. Asemenea lor, ardeiul gras, castravetii, fasolea verde, vinetele, avocado si dovleceii de toate felurile sunt toate fructe botanice, gatite totusi ca legume.
Stramosul salbatic al tomatei, Solanum pimpinellifolium, este originar din vestul Americii de Sud, dar acele `rosii` erau de marimea mazarei. Primele dovezi ale domesticirii rosiilor indica aztecii si alte popoare din Mezoamerica, care foloseau fructele proaspete si la gatit, spaniolii fiind ce care le-au introdus pentru prima data in Europa.
Ingrediente:
rosii taiate cubulete* - 95%, pasta de rosii*, busuioc* - 1%, sare . *ingredient din agricultura ecologica.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 139kJ / 33kcal
Proteine: 2.5g
Grasimi: 0.6g, din care acizi grasi saturati: 0g
Carbohidrati: 4.4g, din care zaharuri: 4.0g
Fibre: 1.3g
Sare: 0.5g.
Produs in Italia.