Descriere
Proteine din soia texturata ce se gatesc rapid si se pot prepara intr-o multitudine de retete ca inlocuitor de carne. Sunt granule proteice vegetale obtinute prin presarea la rece a boabelor de soia (pentru indepartarea continutului de ulei), urmata de aburire sub presiune (pentru a se forma bucatile / granulele) si la sfarsit de uscarea / deshidratarea acestora. Au o textura extrem de delicata, dar totusi substantiala si preiau aroma oricarui preparat in care sunt adaugate.
Ingrediente:
boabe integrale de soia*, partial degresate. *ingredient din agricultura ecologica.
In partea de jos a pungii se pot gasii firimituri de produs.
Produs vegan fara gluten bogat in proteine si fibre, cu un continut redus de grasimi.
Preparare
Pentru rehidratare, produsul se adauga in apa/zeama de legume clocotita si se inmoaie timp de 10 minute, apoi se scurge si se preseaza usor pentru eliminarea lichidului in exces. Se foloseste ca alternativa vegana pentru carnea tocata, fiind ideal pentru spaghete bolognese, placinta ciobaneasca, lasagna vegana etc. Dupa rehidratare, produsul isi tripleaza greutatea, continutul unui pachet fiind echivalentul a 8-10 portii.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1489kJ / 354kcal;
Proteine: 52g;
Grasimi: 6g din care acizi grasi saturati: 0.8g;
Carbohidrati: 15g din care zaharuri: 6g;
Fibre: 16g;
Sare: 0.05g.
Produs in Elvetia. Tara de provenienta: Anglia.