Pudra din fructe de camu camu din agricultura ecologica.
Camu-camu (Myrciaria dubia) este un arbust ce creste pe malul raurilor in selva amazoniana din Peru si Brazilia, cu fructe mici si rotunde, de culoare rosu-violet. Fructele de camu camu au un continut extraordinar de mare de vitamina C naturala, circa 2% din greutatea fructelor proaspete, sunt bogate in carotenoide (luteina, beta-caroten si zeaxantina, antioxidanti foarte importanti pentru sanatatea ochilor), mangan si cupru, aminoacizi (valina, leucina si serina), falvonoide.
Avand in principal efect antioxidant, nutritiv si astringent, fructele de camu camu sunt folosite in general ca vitaminizant natural al organismului, pentru prevenirea si tratarea gripei sau racelilor si ca factor anti-imbatranire pentru piele.
Indicatii: raceala, depresie, cataracta, glaucom, oboseala cronica, gingivita, dureri de cap, herpes, zona zoster, etc.
Recomandari: pudra de camu camu poate fi utilizata ca ingredient alimentar (o lingurita pe zi), completand minunat o gama variata de deserturi, inghetate, placinte sau alte preparate dulci la cuptor. Se pot obtine sucuri naturale sau chiar bauturi alcoolice usoare sau se poate adauga ½ – 1 lingurita de pudra in smoothie-uri, combinata cu alte fructe sau nucifere (migdale, caju, macadamia etc.), seminte de canepa, etc.
Gustul acru-amarui, tipic vitaminei C, poate fi imbunatatit cu miere sau orice alt indulcitor natural.