Iarba verde de grau contine o varietate de nutrienti, incluzand o larga gama de vitamine, minerale si clorofila. Are continut ridicat de calciu, magneziu si caliu. Sursa perfecta de proteine: contine 17 feluri de aminoacizi, contine toti aminoacizii esentiali in proportiile optime si este cea mai importanta sursa de vitamina A si C. Este la fel de bogata in vitaminele E, F, K SI B si are un continut important de B17.
Se poate amesteca cu apa, sucuri de fructe sau legume verzi pentru un excelent smoothie de detoxifiere.
PRODUS VEGAN
FARA GLUTEN
100% NATURAL
Una dintre cele mai apreciate plante ale naturii, iarba noastra de grau verde este recoltata in momentul cand nivelul nutrientilor este la cota maxima. Astfel se produce o pulbere dulce, ce musteste de vitamine si clorofila.
Se poate amesteca cu apa sau sucuri de fructe, pentru un shoot pur concentrat in bunatatile oferite de acesta planta, sau poate fi amestecat cu legume verzi pentru un smoothie de detoxifiere.
Graul verde Niavis este cultivat organic in tinuturi ce combina lumina naturala a soarelui cu soluri fertile ce permit asimilarea nutrientilor de catre vlastarii in devenire. In acest fel, la momentul recoltarii sunt plini de vitamine si clorifila, rezultand astfel o pudra verde si vibranta.
Valori nutritive per 100g:
Energie 1040kJ / 247kcal, Grasimi 1.3g din care saturate 0.22g, Carbohidrati 12.7g din care zahar 5.26g, Fibre 56.1g, Proteine 19.2g, Sodiu 52mg.
Recomandari de utilizare: Se recomanda administrarea zilnica de aproximativ 10-15g
Ingrediente: 100% pulbere ecologica de Grau verde.
Tara de provenienta: Germania
Ce este iarba de grau verde
Poate cel mai cunoscut produs organic aceasta pulbere este o fantastica sursa de clorofila, vitamine, minerale si aminoacizi. Iarba de grau este formata din vlastarii tineri ai plantei.
Graul a fost consumat de mii de ani si este inca una din cele mai comune culturi de cereale acoperind o treime din terenul agricol al lumii. Popularitatea sa a inceput in anii 40' cand chimistul agricol Dr. Charles F. Schanabel l-a adus in atentia publicului larg.
Iarba de grau verde are multe proprietati nutritionale asemanatoare cu orzul verde, dar are un gust mai dulce. Desi de cele mai multe ori iarba de grau verde a fost prezentata ca o piatra de temelie a regimurilor de detoxifiere, majoritatea oamenilor prefera sa profite de gama sa larga de substante nutritive în fiecare zi, aducand un mare plus unei diete sanatoase si echilibrate.
Cum se obtine
Iarba verde de grau Niavis se obtine in cadrul unei ferme organice din nordul Chinei. Este certificat organic eeea ce inseamna ca produsul este verificat riguros in fiecare etapa de producere. Ferma este inspectata cu regularitate de catre organisme de certificare internationala.
Semintele de grau sunt plantate in Noiembrie si recoltate primavara urmatoare. Iarba de grau este monitorizata cu grija si taiata manual chiar inainte de dezvoltarea adulta. Aceasta asigura apogeul elementelor nutritive deoarece planta se pregateste pentru tranzitia de la cresterea vegetativa la cresterea reproductiva acumuland o vasta cantitate de energie si nutrienti.
O data ce este taiata, iarba de grau verde este curatata si mladitele de cea mai buna calitate sunt selectate pentru procesare. Acestea merg in etapa de uscare dupa care se macina intr-o pulbere fina de catre un utilaj pneumatic. Ca si in cazul orzului verde procesul de la locul recoltarii si pana la sfarsit dureaza mai putin de doua ore, pentru a se putea pastra cat mai multi nutrienti cu putinta.
Ce spune Stiinta
Iarba verde de grau contine o varietate de nutrienti, incluzand o larga gama de vitamine, minerale si aminoacizi. Se considera ca are puternice proprietati antioxidante ce rezulta din enzime precum amilaza, superoxid dismutaza si citocromoxidaza, a caror actiune este de a neutralizeaza radicalii liberi si de a previni deteriorarea celulara responsabila de boli precum cele neuro-motorii, artrite, si alte boli inflamatorii.
Iarba de grau este bogata in vitamine, continand vitaminele A, C, E, K si o multitudine de vitamine B. Acestea asigura o varietate de beneficii precum intarirea sistemului imunitar, crearea globulelor rosii, protejarea celulelor, formarea hemoglobinei si intarirea oaselor. Este de asemenea o sursa buna de magneziu si fier. Fierul ajuta la crearea globulelor rosii responsabile de transportul oxigenului in organism, iar magneziul ajuta la transformarea in energie a alimentelor consumate si la intarirea si mentinerea sanatatii oaselor.
Clorofila constituie o mare parte din cantitatea de compusi fitochimici ai ierbii de grau. Este cunoscut faptul ca clorofila imbunatateste functionarea inimii si plamanilor si previne formarea si dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Clorifila este asemanatoare din punct de vedere structural cu sangele uman si se crede ca ajuta la cresterea si refacerea tesuturilor, mareste aportul de oxigen in fluxul sanguin si de asemena are proprietati antioxidante si anticancericene.
Iarba de grau verde contine o larga gama de aminoacizi incluzand toti aminoacizii esentiali care nu pot fi sintetizati de catre organismul uman si prin urmare trebuie sa faca parte din dieta zilnica. Aminoacizii sunt deseori mentionati ca blocuri de proteine care ajuta la contruirea si repararea tesuturilor. Iarba de grau contine acizi grasi esentiali care ajuta la reducerea inflamatiilor si sprijina sistemul imunitar. Este de asemenea bogata in fibre, ceea ce reprezinta aproximativ 42% din pulberea noastra. Acestea ajuta sistemul digestiv si joaca un rol important in reducerea colesterolului.
Cum sa ne bucuram de iarba de grau
Cand se gandesc la iarba de grau marea majoritatea a oamenilor isi imagineaza o bautura verde. In functie de gusturile dumneavoastra puteti sa amestecati pulberea cu apa proaspata, dar daca gasiti ca aroma bauturii este prea ierboasa se poate combina cu suc de fructe. Exista suficiente retete de smoothiuri de fructe si legume in care puteti introduce aceasta pudra, chiar in combinatie cu alte tipuri de pudre. Se poate include si la gatit in dressinguri de salate sau sosuri. Poate fi inclusa in supe, gemuri, batoane proteice si aluaturi.