Binecunoscuta de secole in medicina traditionala chineza, ciuperca Shiitake este consumata la scara larga in bucataria orientala. Denumirea latina este Lentinus edodes.
Pe langa faptul ca este delicioasa ca si preparat culinar, Shiitake este bogata in grupul de vitamine B si in provitamina D2. In medicina chineza este folosita ca si anticancerigen, impotriva colesterolului marit, in hepatita B, cat si impotriva candidei.
Folositi pudra de shiitake ca si adaos in supe, sau puteti chiar prepara o supa-crema delicoasa si sanatoasa de shiitake.
In scop terapeutic, recomandam sa nu preparati (incalziti peste 40 grade) pulberea de shiitake, ciuperca Shitake numarandu-se printre speciile de ciuperci care pot fi consumate si crude. Astfel, puteti adauga 1 gram de pulbere (echivalentul a jumatate de lingurita) intr-un pahar cu apa plata, amestecati si beti. Sau presarati pulberea pe o bucata de paine prajita, adaugati putin ulei sa masline si sare, si aveti un mic dejun delicios si sanatos.
250g pulbere ecologica de ciuperci shiitake