FELICIA - AMESTEC FARA GLUTEN PENTRU PAINE, PIZZA SI FOCACCIA, 500G
Fara gluten.
Usor de framantat cu mana.
Ingrediente: amidon de porumb, faina de orez, amidon de cartofi, faina de porumb, faina de sorg, fibre vegetale, agent de ingrosare: hidroxipropil metilceluloza.
Produs creat specific pentru persoane intolerante la gluten.
Produs intr-o unitate dedicata produselor fara gluten.
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Continut: 500 g
Producator: ADRIANI S.p.a Italia.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1469 kJ / 347 kcal
Grasimi, din care: 1,3 g
- acizi grasi saturati 0,4 g
Carbohidrati, din care: 77 g
- zaharuri 0,3 g
Fibre 3,4 g
Proteine 4,9 g
Sare 0,01 g
Reteta:
Paine fara gluten
500 g de amestec fara gluten pentru paine, pizza si focaccia Felicia, 400 ml de apa calduta.
25 g de ulei de masline, 10 g de sare, 5 g de zahar, 7 g drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata.
Se toarna amestecul fara gluten intr-un castron, se adauga zaharul si praful de copt. Se adauga apa si se amesteca cu o lingura, apoi se adauga uleiul si sarea. Lasati sa se odihneasca cel putin 5 min. pana cand se obtine un amestec neted si omogen. Se toarna amestecul intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa creasca timp de o ora intr-un loc cald. Luati din nou aluatul, framantati din nou si creati formele dorite (de exemplu, paini), lasandu-le sa se odihneasca timp de 5 minute. Apoi coaceti intr-un cuptor preincalzit la 230deg C timp de 25-30 minute. (timpul de copt va fi diferit in functie de dimensiunea formelor create).
Mod de preparare in masina automata de paine:
Selectati programul de ,,paine fara gluten" si setati modul de preparare conform instructiunilor. Turnati ingredientele in cuva, conform cartii de retete. Se amesteca cu o lingura pentru a indeparta praful de pe peretii cuvei. Porniti aparatul. Cand este gata, opriti aparatul, scoateti cuva si scoateti painea.
Asteptati sa se raceasca complet inainte de a felia.