Contribuie la o relaxare optima.
Ajuta la imbunatatirea somnului.
Sustine confortul digestiv in cazul starilor de stres
Pretuita pentru aroma ei delicata, lavanda a fost folosita inca din Antichitate ca parfum, inclusiv in apa de baie. De fapt, denumirea stiintifica, Lavandula, provine din latinul lavare, adica ”a spala”. Åži astazi, parfumul sau ne este de ajutor pentru a atinge in mod natural o stare de bine.
„Terminatiile inflorite, Lavandulae flores, foarte parfumate, produc ulei esential; sunt nervine, antispasmodice si cefalice.” Spicele florale „sunt carminative, stimulente si tonice, […].” T. Redwood, Gray’s Supplement to the Pharmacopoeia, 1848.
Ingrediente: florile plantei Lavandula angustifolia Mill., fam. Lamiaceae, contin ulei volatil avand ca si componente principale acetat de linalil, linalool, geraniol, borneol, tanin, saruri minerale, flavonoide, fitosteroli.
Efect
Sedativ, calmant, antispastic, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), febrifug, antiseptic, diuretic, cicatrizant.
Întrebuintari principale
Hiperexcitabilitate, migrene, insomnii, depresii, nevroza, anxietate.
Alte intrebuintari
Indigestie, flatulenta, afectiuni cardiace cu substrat nervos, gripa, tuse, astm, reumatism.
Contraindicatii
Nu se recomanda in sarcina, alaptare si in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
Preparare
Peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Întrebuintare
Se beau 2 – 3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare: cutie a 50 g