Compozi?ie: pulbere obtinuta din frunzele de menta (Folium Menthae).
Datorita continutului bogat în substante bioactive ceaiul de menta are o ac?iune coleretic-colagoga, antiseptica gastro-intestinala, stomahica, antidiareica, antiemetica, carminativa, antispastica, antifermentativa, diuretica. Este benefic pentru suplimentarea regimului igieno-dietetic în disfunctii digestive si hepatobiliare (dispepsie, enterocolite, enterite, colici abdominale, colon iritabil, colita de fermentatie, diaree, colecistita, dischinezie biliara, afectiuni ale pancreasului), pentru stimularea poftei de mâncare si stimularea peristaltismului intestinal; datorita mentolului, ceaiul de menta consumat rece si în cantitati mici are efecte favorabile în calmarea varsaturilor atât la copii cât si la adulti.
Mod de preparare: Ceaiul se prepara din 2 plicuri x 1 g în 250 ml apa fierbinte, prin infuzare, timp de 10-15 minute.
Infuzia se consuma calda sau rece, 1 - 2 cani pe zi, dupa mese sau de preferinta între mese; în colite si diaree se recomanda ceaiul neîndulcit.
Se va evita folosirea ceaiului de menta perioade îndelungate de timp deoarece produce obisnuinta.
Forma de prezentare: cutie plianta continând 25 plicuri x 1 g.