Con?inut: pulbere obtinuta din florile de tei (Tiliae flos).
Ceaiul de tei contine flavonozide ce deriva de la quercetol si kaemferol, mucilagii, taninuri galice si catehice (acid protocatehic si elagic). Continutul bogat în flavonozide si alte substante bioactive confera ceaiului de tei proprietati calmante, sedative, expectorante (favorizeaza expectoratia prin fluidificarea secretiilor faringo-bronsice), emoliente, spasmolitice, usor antiinflamatorii, antipiretice, diaforetice.
Se recomanda ca supliment alimentar dietetic în infectii acute si cronice ale cailor respiratorii superioare (angina, faringita, laringita, bronsite acute si cronice), gripa, în stari febrile pentru efectul sudorific; în nevroza si insomnii, afectiuni reumatice.
Mod de preparare: Ceaiul de tei se prepara prin infuzarea a 1-2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte timp de 5-10 minute.
Infuzia se consuma îndulcita, calda sau rece, de 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori este necesar.
În cazul insomniilor pentru favorizarea instalarii unui somn linistit se consuma o cana de ceai de tei caldut, îndulcit cu miere, preferabil cu o jumatate de ora înainte de culcare.
Forma de prezentare: cutie plianta continând 25 plicuri x 1 g.