Sare neagra indiana (Kala Namah), o aroma indispensabila in bucatele traditionale indiene. Datorita continutului de sulf, da o aroma de fum usor picanta preparatelor, si pentru ca gustul sau aminteste de cel al oualelor este folosita si ca inlocuitor pentru acestea.
Sarea neagra cunoscuta sub denumirea de Kala namak (sulemani namak, kala loon sau sare neagra indiana), este pudra extrasa din rocile vulcanice ale muntilor din Pakistan si din India. Are un miros intepator, fiind compusa in mare parte din clorura de sodiu si ceva impuritati care ii determina culoarea si mirosul (contine sulf). Sarea neagra este de fapt de nuante roz-gri datorita continutului de fier si alte minerale. Este recomandata in tratarea constipatiei, a indigestiei si a balonarilor, a arsurilor la stomac, a flatulentei si a vederii slabe.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Valoare energetica | kJ | 0 |
kcal | 0 | |
Grasimi | g | 0 |
acizi grasi saturati | g | 0 |
Carbohidrati | g | 0 |
zaharuri | g | 0 |
Proteine | g | 0 |
Fibre | g | 0 |
Sare | g | 92,8 |
Produs ambalat intr-o intreprindere ce nu proceseaza produse cee contin gluten sau alergeni.
Tara de origine: Pakistan.
Tara de provenienta: Ungaria.