Scortisoara TRS are un parfum dulce, lemnos si este adesea folosita pentru a da aroma diferitelor feluri de mâncare din carne de miel si de pui.
Este utilizata în preparate dulci, cum ar fi prajituri, biscuiti, deserturi sau este adaugat in bauturi fierbinti.
Scortisoara este un arbore originar din Sri Lanka si din sudul Indiei. Scoarta are un parfum special, este recoltata partea exterioara a scoartei, miezul si partea interioara. Sunt decojite, apoi se lasa sa se usuce complet. Scortisoara are un parfum dulce, lemnos si este adesea folosita pentru a da aroma diferitelor feluri de mâncare din carne de miel si de pui. Bucatariile din India utilizeaza pe scara larga, atât la mâncaruri cât si la preparate dulci, cum ar fi prajituri, biscuiti, deserturi sau este adaugat în bauturi fierbinti. În India, scortisoara este folosita sub forma de fâsii întregi, prajite în ulei fierbinte pâna se deruleaza si devin aproape drepte, astfel se elibereaza aroma si gustul. Când se foloseste macinata scortisoara trebuie adaugata cu putin timp înainte de a fi servita caci, prin fierbere, devine usor amaruie. Este unul dintre cele mai puternice antioxidante naturale, ajuta si la reglarea nivelului zaharului din sânge. Are proprietati antimicrobiene, antiinflamatoare.