Obtinut in urma fermentarii diverselor fructe. Se foloseste ca indulcitor, avand o putere de indulcire de 60-80% fata de zaharul obisnuit. Se gaseste in ciuperci, pepeni, struguri si alimente fermentate precum vin, sos de soia si branza.
La 160° C nu isi pierde gustul dulce si are un efect endotermic (nu se caramelizeaza). Se combina bine cu alti indulcitori.
Peste 90% din volumul de Eritritol absorbit este eliminat, fara nici o modificare, in urina in 24 de ore, prin urmare are un indice energetic foarte scazut. De asemenea, indicele glicemic este 0, neavand nici un efect asupra productiei de insulina, ceea ce il face potrivit pentru persoanele cu diabet zaharat.
Cea mai mare parte a eritritolului este absorbita rapid in intestinul subtire, asadar neavand un efect de umflare/balonare in comparatie cu alti indulcitori. Cu toate acestea, consumat in cantitate mai mare (intre 5-10g) intr-o singura doza sau in decurs de cateva ore, poate avea un efect laxativ intens si rapid.
Nu cauzeaza deteriorarea dintilor.
Poate fi consumat si in caz de probleme fungice precum Candida, deoarece nu favorizeaza inmultirea fungilor.
Ingrediente: erythritol
Valori nutritionale pentru 100g de Eritritol natural:
Energie: 0 KJ/ 0 kcal
Grasimi: 0g
Carbohidrati: 1g
Fibre: 0g
Proteine: 0g
Sare: 0g
Indice glicemic: 0
A se pastra intr-un mediu uscat si racoros.
Este ambalat in mediu ferit de gluten sau alergeni.
Tara de origine: China.