Secara exista inca din Antichitate. Era parte din flora spontana din zona Asiei Mici, de unde s-a raspandit in Europa. Faina de secara este macinata pe o moara traditionala cu pietre.
Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Ingrediente:
Secara contine proteine, substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizina, tirozina s.a.), fibre.
Beneficii:
Aduce un aport de vitamine si minerale organismului. Fibrele contribuie la o digestie sanatoasa si la un tonus general mai bun. Triptofanul ofera indivizilor care consuma faina de secara o stare de bine. Recomandam faina de secara in stari de demineralizare si in carente de vitamine. Este benefica si in restabilirea sanatatii sistemului digestiv.
Prezentare: 500 gr.