Fructe uscate de goji din Himalaya, cultivate pe culmile muntoase din Tibet. Crescute organic fara pesticide, sunt culese in perioada iulie-octombrie prin scuturarea tufisurilor (nu se ating cu mana pentru a nu-si pierde culoarea), sortate apoi manual si uscate la soare.
Sunt unul dintre cei mai puternici antioxidanti creati de natura, reduc nivelul glicemiei si al colesterolului si protejeaza sanatatea stomacului. Se spune ca un pumn de fructe de goji consumate dimineata asigura o buna dispozitie pe parcursul intregii zile:
Valori nutritionale | UM | /100 g |
Energie | kcal | 343,9 |
Proteine | g | 12 |
Carbohidrati | g | 57,82 |
polizaharide | g | 4,42 |
Lipide | g | 6,2 |
Nivel de antioxidanti (ORAC) | 30.500 | |
Vitamine | ||
beta-caroten si alte provitamine A | mg | 42 |
vitamina B1 | mcg | 153 |
vitamina B2 | mg | 1,3 |
vitamina B3 | mg | 4,3 |
vitamina C | mg | 82,87 |
zeaxantina | mg | 120,5 |
Minerale | ||
calciu | mg | 112 |
magneziu | mg | 109 |
fosfor | mg | 203 |
potasiu | mg | 1132 |
fier | mg | 9 |
zinc | mg | 2 |
seleniu | mcg | 50 |
germaniu | mcg | 124 |
Recomandari: fructele uscate de goji se pot include in diverse preparate culinare, in functie de gusturi si de imaginatie, fara a fi prelucrate termic. Pot fi adaugate in iaurtul cu cereale de la micul dejun, in sucuri sau ceai, in supele sau preparatele de legume sau in diverse salate de fructe.
Consumul zilnic recomandat este de circa 20-30 g, dar se pot consuma si in cantitati mai mari fara efecte negative.