Flavonoidele din cacao sunt responsabile pentru mentinerea corpului sanatos, pentru ca acestea au capacitatea de a preveni bolile de inima.
Consumul de cacao poate sa duca la o scadere a tensiunii, o sanatate mai buna a vaselor de sange, dar si un nivel optim de colesterol.
Pentru Dieta DUKAN: aliment tolerat 1 lingurita/zi (5 grame)
Acest produs se intrebuinteaza in amestec cu zahar, cu apa fierbinte sau cu lapte, la prepararea bauturilor de cacao (la o cana utilizandu-se 5-1 g de pudra de cacao).
Se remarca printr-un continut ridicat de unt de cacao si o mireasma deosebita. Are o culoare mai intensa, un gust mai puternic si mai pur in comparatie cu versiunile cu mai putina grasime. Antioxidantii din pudra de cacao protejeaza impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea celulara.
Cacao este denumirea semintelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care dupa uscare se macina sub forma de pulbere, fiind ingredientul principal in productia de ciocolata.
Este preferata bucatarilor si a patiserilor.
Se poate folosi la prepararea de prajituri, creme, trufe, inghetata.