Folosindu-se de calitatile unice ale laptisorului de matca suplimentul alimentar este destinat atât prevenirii unor afectiuni dar in primul rând întaririi imunitatii.
Iata câteva din proprietatile materiilor prime ce intra in componenta sa:
LAPTISORUL DE MATCA contine: apa; proteine, amino-acizi esentiali (întreaga gamã); glucide 11 %; acizi grasi (5%); vitamina B5 (150-250 mg %); calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, vitaminediverse (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K). Lãptisorul de matcã are probabil cea mai mare concentratie de vitaminã B5 (antioxidant puternic) dintre toate produsele naturale cunoscute.
POLENUL contine substante indispensabile vietii ca: Aminoacizi (metionina, valina, jizina, cistina, glutamina etc.) care accelereaza functionarea ficatului si implicit dezintoxicarea organismului; Grasimi si mai ales acizi nesaturati - linol, acid linolic, acid arahidonic. - care joaca un rol important în prevenirea arterosclerozei fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi. necesari organismului, pentru marirea puterii de rezistenta. Polenul contine de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, si tot asemenea provitamina A. Un gram de polen contine suficienta rutina pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei. Vitamina E reduce partial afectiunile provocate de bioxidul de carbon si de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru oraseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adauga organismului substante de baza ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o moderna terapie celulara necostisitoare. Polenul mai contine: Minerale importante, ca fierul si magneziul, Numeroase microelemente, Multa lecitina si în special acizi nucleici.
MIEREA contine urmatoarele elemente: apa, zaharuri nereductoare, gome si dextine, substante minerale, proteine, acizi organici, fermenti,vitamine, hormoni, in total 435 de substante organice.Principalele vitamine regasite in miere sunt cele din complexul B, iar in cantitate mai mica vitaminele C, A, D, si K. Acizii organici: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric etc., cu un rol deosebit in functionarea organismului uman.Substantele minerale,: potasiul, magneziul, fosforul, clorul, calciul, sodiul, sunt prezente sub o forma biologica usor asimilabila de organism.Dintre care cele mai importante enzime prezente in miere amintim :amilaza, invertaza, catalazele, lipaza
MOD DE UTILIZARE
Ingerarea este bine sa se faca dimineata, pe stomacul gol si cu jumatate de ora inainte de mesele principale. Este indicat sa se mestece foarte bine, pentru a se amesteca in saliva, pana cand compozitia devine fluida, ceea ce ii sporeste efectul alimentar si terapeutic. Cu cat se tine mai mult timp in gura, cu atat elementele sale nutritive sant mai bine asimilate.
Se vor lua urmatoarele doze:
PRECAUTII
Contraindicat in:
RECOMANDARI DE PASTRARE
A se pastra la frigider.
Acest supliment poate sta in frigider fara nici o problema pentru 12 luni; totusi, ca la orice alt aliment, de indata ce recipientul este deschis, este bine sa :