INLOCUITOR DE OU, FARA GLUTEN, 250G HAMMER MUHLE
Vegan, fara gluten, fara lactoza*, fara ulei de palmier.
Sarac in proteine.
Ingrediente: amidon de porumb, emulgator: mono- si digliceride ale acizilor grasi, agent de ingrosare: guma de xantan, faina de orez, proteina de mazare.
*=continut rezidual de lactoza <0,1g/100g
Exemplu de utilizare: prajituri si produse de patiserie, clatite si vafe, pesmet, paste si multe altele.
Nota:
Inlocuitorul de ou nu are nici gustul, nici valorile nutritionale ale unui ou de gaina. Acest produs nu este potrivit pentru preparate in care se folosesc oua de gaina.
Mod de preparare pentru inlocuitor de ou:
amestecati 2 linguri (10g) de inlocuitor de ou cu 40 ml de apa si bateti pana devine pufos. Se amesteca in aluat sau vas.
Reteta pentru 4 vafe:
bateti 20 g inlocuitor de ou Hammermuhle cu 100 ml suc de portocale pana devine ca o spuma. Se amesteca 40 g unt sau margarina cu 50 g zahar pana devine cremos, se adauga inlocuitorul de ou. Se amesteca 120 g de faina, de exemplu, faina usoara Hammermuhle, se amesteca cu 1 lingurita de praf de copt si se amesteca alternativ cu 50 ml de lapte. Incalziti tava de vafe si ungeti-o usor. Se amesteca aluatul din umplutura cu putina apa minerala pana devine cremos. Coaceti vafele si savurati-le cu zahar pudra, sirop de artar sau fructe de padure proaspete.
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Producator: Hammermuhle GmbH. Germania.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 2005 kJ / 480 kcal
Grasimi, din care: 25,4 g
- acizi grasi saturati 25,4 g
Carbohidrati, din care: 57,8 g
- zaharuri 0,0 g
Fibre 6,1 g
Proteine 2,0 g
Sare 0,5 g