FRUCTE CRUDE - MIGDALE 300gr SOLARIS
Despre migdale
Migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae, care poate atinge peste 10 m inaltime. La noi in tara este cultivat in zonele cu climat mai bland, respectiv Banat, Oltenia si Dobrogea. Se cultiva pentru samburii dulci sau amari ai fructelor sale, numite migdale.
Migdala intreaga (inclusiv piele) reprezinta o sursa buna de vitamina E, calciu, magneziu si potasiu. Acestea sunt, de asemenea, o mare sursa de proteine pe baza de plante dar si o sursa de fibre. Potrivit corpului vast de cercetare, consumul in mod regulat de migdale confera o serie de beneficii sanatatii, printre care reducerea riscului de boli de inima si mentinerea nivelului colesterolului.
Vitamina E pe care o contin migdalele este un antioxidant puternic. De fapt, valoarea nutritiva a migdalelor conform ORAC este de 4454 umol TE/100g, insemnand aproape de doua ori mai multe substante nutritive decat sucul de struguri Concord si de trei ori mai multe decat cele continute de ceaiul verde.
Aceste fructe se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).
Modalitati de a include migdalele in alimentatie
- adauga migdale in iaurt si in cerealele de la micul dejun
- adauga midgale in salate
- serviti migdale la gustari deoarece sunt satioase si hranitoare.
Migdalele sunt recomandate in diferite afectiuni datorita proprietatilor foarte nutritive remineralizante si antiseptice intestinale. Aceste fructe se pot consuma in timpul sarcinii si alaptarii, in cazul asteniilor fizice si intelectuale, asteniilor nervoase, afectiunilor gastro-intestinale. Migdalele se pot consuma ca atare, in salate sau diverse produse de cofetarie si patiserie.
Indicatii: Aceste fructe se pot consuma in timpul sarcinii si alaptarii, in cazul asteniilor fizice si intelectuale, asteniilor nervoase, afectiunilor gastro-intestinale.
Compozitie: Vitamine: A, B1, B2, C-protide: 17g%-lipide: 54g%-glucide: 6g%-saruri minerale: calciu 250 mg%, potasiu 835 mg%.
Valori nutritionale pentru 25 de bucati de migdale
Calorii: 160 Kcal
Grasime: 14 g
Carbohidrati: 6 g
Proteine: 6 g
Fibre: 3 g
Indice Glicemic: Scazut
Sub aspect energetic, 100 g de migdale contin 651 kcal (2721 kj).
Administrare:Migdalele se pot consuma ca atare, in salate sau diverse produse de cofetarie si patiserie.
Actiuni: Migdalele sunt recomandate in diferite afectiuni datorita proprietatilor foarte nutritive remineralizante si antiseptice intestinale.