Amestec de fainuri fara gluten cu condimente pentru paine integrala, gama „Glutenix” Hunorganic.
In zilele noastre, consumarea alimentelor rezultate in urma „modernizarilor” proceselor industriale creeaza probleme pentru din ce in ce mai multi oameni. Pentru aceste persoane au fost creeate amestecurile de fainuri pentru copt „Glutenix”, recomandate in primul rand in cazurile de intoleranta la gluten, dar si celor care urmeaza un regim alimentar normal, insa ar dori sa-si elibereze organismul de substante alergenice. Cu fainurile Glutenix se pot prepara la domiciliu produse de panificatie si paine fara gluten.
Acest produs poate fi utilizat in dieta recomandata in cazul bolii Celiac (intoleranta permanenta la gluten), pacientilor cu insuficienta renala (datorita continutului scazut de proteine).
Ingrediente: amidon de grau fara gluten, zahar, dextroza, fibre de cartofi, stabilizator – guma guar, fibre de grau fara gluten, condimente (coriandru, chimen dulce, seminte de mustar, anis), agent de ingrosare bicarbonat de sodiu, reglator aciditate – acid citric.
Retete: pentru o paine de 900 g sunt necesare: 500 g amestec de faina pentru copt, 20 g drojdie proaspata, 470ml apa calduta si 12-14 g sare.
La masina pentru paine sa selecteaza un program rapid (aprox 1.5 ore), iar pentru un cuptor traditional se coace aluatul (realizat din ingredientele de mai sus, amestecate timp de 2-3 minute cu mixerul manual si lasat sa creasca pana isi dubleaza volumul) timp de 40-45 minute, la 200 grade C.