Amestec de fainuri pentru prajituri, calitate premium in gama „Diabestar” Hunorganic. Produsul nu are adaos de zahar, adresandu-se persoanelor bolnave de diabet, si poate fi folosit pentru prajituri coapte in masina de paine sau intr-un cuptor traditional.
Ingrediente: faina de grau BL55, gluten vital, fibre de ovaz, susan, fibre de psyllium, fibre de mere.
Faina de Gluten Vital se prezinta ca o pulbere foarte fina si este compusa aproape in totalitate din gluten, cu foarte putin amidon. Este obtinuta din faina de grau hidratata pentru activarea glutenului si ulterior procesata pentru a inlatura orice alt component in afara acestuia, glutenul umed astfel obtinut fiind in continuare deshidratat in conditii controlate la temperaturi sub 70 grade Celsius si macinat fin. Acesti parametrii de uscare se folosesc pentru ca glutenul sa-si pastreze cat mai bine capacitatea de absorbtie a apei si de reformare a unei retele tridimensionale de gluten, supla si elastica, produsul fiind folosit pentru prepararea painilor din faina cu un continut de proteine. Pe langa parametrii procesului de uscare a glutenului umed, calitatea graului folosit si granulatia glutenului uscat influenteaza si ele calitatea glutenului vital, pentru granulatia acestuia maximul admis fiind de 250 microni/ 60 mash.
Fibrele dietetice incluse in amestecul de faina Diabestar promoveaza functionarea corespunzatoare a intestinelor si contribuie la instalatea normala a senzatiei de satietate. Ca parte a unei alimentatii sanatoase, fibrele alimentare pot sustine sanatatea sistemului cardiovascular, consumul lor regulat fiind recomandat in special in cazuri de diabet, in diverse diete si celor care au grija de sanatatea lor si de dezintoxicarea organismului.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 1381 |
kcal | 329 | |
Proteine | g | 25,88 |
Lipide | g | 2,3 |
acizi grasi saturati | g | 0,48 |
Carbohidrati | g | 47,3 |
zaharuri | g | 2,6 |
Fibre | g | 12,87 |
Sare | g | 0,1 |