Otetul de Kombucha poate fi considerat un adevarat elixir al unei vieti sanatoase.
Produsul este obtinut prin fermentatia naturala, pe un substrat alcatuit dintr-o multitudine de plante cu un continut bogat in principii active.
Prezinta un gust delicat, bogat si intens, un otet care se distinge printr-o complexitate de parfumuri si printr-o aroma deosebita.
Recomandat pentru salate, sosuri si alte preparate culinare; mai poate fi consumat si in dilutie cu apa si indulcit cu miere.
Otetul balsamic cu Kombucha trebuie pastrat intr-un loc uscat si racoros.
Compozitie: Otet Kombucha, otet de Mere, SchiSandra, Astragalus, Rehmania, Maces, condimente (ghimbir, piper, busuioc, ardei iute). Schisandra chinensis, ,,fructul cu cinci gusturi", contine peste 30 de lignani, schizoandrol, fitoesteroli, vitaminele C si E, uleiuri volatile; substantele bioactive au efecte adjuvante in protejarea hepatocitelor, stimuleaza sinteza de glicogen si proteine, detoxifica limfa, imbunatateste acuitatea vizuala si auditiva; creste performantele sportive (utilizata de loturile olimpice chineze).
Astragalus si Rehmania sunt plante de prim rang in medicina traditionala chineza, avand efecte:antioxidante, imunostimulatoare, antiinflamatorii, hepato si renoprotectoare, antialergice, neuroprotectoare si de imbunatatire a memoriei.
Rehmania stimuleaza productia de hematii si leucocite, iar Astragalus prin stimularea telomerazelor incetineste procesul de imbatranire.
Macesul, pe langa continutul mare in vitamina C, are si un puternic efect antiinflamator.
Administrare:
adulti: 2 linguri pe zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani
copii: 2 lingurite /zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani