Folosite inca din antichitate ca produs alimentar si medicinal, semintele de mac ascund un continut bogat in acizi grasi (73% acid linoleic, 10% acid palmitic, 13% acid oleic), vitaminele B3, B9, fier, magneziu, potasiu, zinc, dar si tocoferol.
Datorita continutului sale bogate in vitamina E, uleiul de mac este considerat un antioxidant excelent cu proprietati antitumorale.
Totodata, semintele de mac, sunt bogate in iod, fier, magneziu, zinc si cupru.
Unele studii mentin beneficiile uleiului de mac in tratarea si prevenirea osteoporozei. Continutul bogat in fosfor ajuta absorbtia calciului in organism si in oase.
Uleiul de mac presat la rece este bogat in acizi grasi saturati, calciu, magneziu, fier si vitamina E.
Uleiul de mac se poate fi folosit si ca ulei cosmetic.
Ingrediente: 100% ulei de mac presat la rece.
Valori nutritionale:
Ingrediente | Cantitate | |
---|---|---|
Ulei de mac (Glaucium corniculatum) | 250.00 | ml |