Detalii produs
Uleiul de susan aduce beneficii valoroase pielii, mentinandu-i sanatatea si frumusetea. Uleiul de susan intrebuintat cosmetic stimuleaza productia de colagen datorita continutului de zinc si acizi grasi. Intarzie procesul de imbatranire a pielii si o protejeaza de agresiuni prin intermediul antioxidantilor. Uleiul de susan presat la rece poate fi folosit ca ulei emolient de ingrijire a pielii si tenului, ulei pentru masaj, ingredient al cremelor pentru protectie solara.
Beneficii produs
Asigura protectia impotriva razelor UV
Mentine sanatatea si frumusetea pielii
Beneficiile uleiului de susan
Stiai ca susanul este printre primele seminte cultivate in scopul extractiei de ulei? Uleiul de susan este un tip de ulei folosit de mii de ani in scop alimentar, cosmetic si terapeutic deopotriva. Este unul dintre cele mai apreciate remedii naturale mai ales in medicina traditionala ayurvedica, specifica Indiei. In tarile asiatice (Coreea, China, Japonia), uleiul de susan este folosit uzual in gastronomie, similar modului in care uleiul de masline este specific gastronomiei tarilor mediteraneene.
Uleiul de susan este obtinut cu ajutorul presei Solaris, prin presarea la rece a semintelor de susan, urmata de decantarea si filtrarea printr-un filtru de bumbac natural a uleiului obtinut, pentru a asigura o calitate superioara a acestuia.
Uleiul de susan presat la rece este bogat in lipide sanatoase, minerale, antioxidanti si alti fitonutrienti specifici, asa cum ne indica si valorile nutritionale pentru 100 ml de ulei de susan:
Valoare energetica - 3701 kJ / 884 kcal
Grasimi - 100 g din care: acizi grasi mononesaturati (Omega 9) - 39,7g; acizi grasi polinesaturati (omega 6) - 41,7g; acizi grasi saturati (palmitic, stearic etc) - 14,2g
Glucide - 0 g
Proteine - 0 g
Sare - 0 g
Uleiul de susan este bogat in micronutrienti importanti pentru sanatatea organismului:
vitamine - E (in special), vitamine din complexul B (in special B6, B1), K;
minerale - calciu (in special), magneziu, fier, zinc, mangan, cupru.
fitosteroli (in special beta-sisterol) - susanul este una dintre cele mai importante surse de fitosteroli, ce au un efect benefic asupra colesterolului;
antioxidanti - sesamina si sesamol, tocoferoli
In ceea ce priveste uleiul de susan, proprietatile terapeutice antibacteriene, antiinflamatorii, antioxidante, hidratante, emoliente, regenerante, confera o multime de beneficii organismul, indiferent de modalitatea de folosirea a acestuia: in alimentatie (uz intern) sau in aplicatii cosmetice pentru piele, par (uz extern). Iata care sunt in cazul uleiului de susan, beneficiile consumului si administrarii sale:
sursa bogata in antioxidanti - uleiul de susan contine sesamina si sesamol, doi antioxidanti cu efecte benefice importante asupra sanatatii. Antioxidantii sunt substante care ajuta la reducerea deteriorarii celulare cauzate de radicalii liberi. Acumularea radicalilor liberi la nivelul celulelor poate conduce la aparitia inflamatiei si la instalarea unor afectiuni diverse. Aceste efecte sunt obtinute si in urma aplicatiilor topice cu ulei de susan. Actiunea antioxidanta este obtinuta prin inhibarea unor compusi precum xantin-oxidaza si oxidul nitric, compusi care produc radicali liberi. Sesamolul poate proteja impotriva deteriorarii ADN-ului, deteriorare datorata radiatiilor gamma.
mentine sanatatea si frumusetea pielii si parului - uleiul de susan contine zinc si vitamina E, micronutrienti esentiali pentru sanatatea si frumusetea pielii tale. Consumul si folosirea uleiului de susan in uz extern mareste elasticitatea pielii, o face sa devina mai catifelata. Regenereaza, hidrateaza pielea si previne imbatranirea acesteia. Sesamolul si vitamina E sunt benefice, de asemenea, pentru parul tau. Uleiul de susan stimuleaza circulatia sanguina la nivelul scalpului si poate sa intareasca firele de par, atunci cand este aplicat pe suprafata acestora. Regenereaza parul deteriorat, ii confera stralucire, descurca parul si il face mai usor de ingrijit.
previne osteoporoza - prin continutul bogat in zinc, calciu, magneziu, cupru. Deficienta acestor minerale in organism poate predispune la o crestere semnificativa a riscului de aparitie a fracturilor. Uleiul de susan poate fi folosit si pentru masajul zonelor cu dureri osteo-articulare.
benefic pentru sanatatea inimii - uleiul de susan prezinta un raport echilibrat de acizi grasi omega 6, 9 si 3. Uleiul de susan contine un procent de aproximativ 82% de lipide nesaturate, in special de acizi polinesaturati Omega 6 care au un rol important in preventia afectiunilor cardiace. Conform unor studii, uleiul de susan poate preveni dezvoltarea placilor de aterom in artere (cauza aparitiei aterosclerozei). De asemenea, uleiul de susan poate reduce nivelul colesterolului ,,rau" (LDL) atunci cand este folosit pentru a inlocui uleiurile bogate in grasimi saturate. Un studiu realizat timp de o luna asupra unui numar de 48 de subiecti adulti a evidentiat faptul ca persoanele care au consumat 4 linguri (59 ml) de ulei de susan zilnic au inregistrat reduceri mai mari ale colesterolului LDL si trigliceridelor, comparativ cu cele care au consumat ulei de masline. De asemenea, poate reduce tensiunea arteriala, datorita continutului bogat in magneziu al uleiului de susan.
te ajuta sa tii sub control nivelul de zahar din sange
contribuie la tratarea artritei - osteoartrita afecteaza aproximativ 15% din populatie si este o cauza comuna a durerilor artriculare. Conform unor studii, uleiul de susan a fost asociat cu anumite imbunatatiri ale simptomelor artritei. Uleiul de susan contine cupru, cunoscut pentru proprietatile antiinflamatoare, care ajuta la reducerea durerilor cauzate de artrita, de umflarea artriculatiilor.
confera protectie impotriva razelor UV - unele studii au evidentiat faptul ca uleiul de susan poate proteja impotriva efectelor nocive ale razelor UV, datorita continutului bogat in antioxidanti. Aceasta actiune are loc prin inhibarea speciilor de oxigen reactiv induse de radiatiile ultraviolete de tip UVB, impiedicand deteriorarea fibroplastelor din tesuturile pielii umane. Folosirea uleiului de susan contribuie, de asemenea, la combaterea efectelor nocive ale expunerii indelungate sau improprii la soare.
amelioreaza simptomele stresului si depresiei - uleiul de susan contine tirozina, aminoacid care stimuleaza secretia de serotonina, un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit si te poate ajuta sa tii la distanta depresia si stresul.
Intrebuintarile uleiului de susan
Uleiul de susan presat la rece Solaris poate fi folosit in uz intern si extern.
Includerea intr-o alimentatie sanatoasa a uleiului de susan iti poate aduce doar beneficii, prin aportul de lipide sanatoase, nesaturate. Poti adauga ulei de susan la prepararea pastelor, a retetelor asiatice de taitei (noodles), la salatele crude sau salate calde (de exemplu: cu cartofi, quinoa) sau la diverse dressing-uri pentru salate, sosuri, diferite preparate pe baza de peste sau legume coapte ori calite in tigaie.
In gastronomie, uleiul de susan este unul dintre uleiurile cele mai rezistente la oxidare si este stabil la temperatura camerei. Punctul de ardere pentru uleiul de susan presat la rece este de 1770C.
Uleiul de susan poate fi folosit si in uz extern, ca produs cosmetic. Il poti folosi ca un ulei emolient pentru ingrijirea pielii, pentru corp sau ten. Este un ulei indicat mai ales pentru pielea uscata, descuamata si pentru tenul matur, ridat ori sensibil. Poate fi folosit si ca ulei pentru masaj.
Poti aplica uleiul de susan ca atare, direct pe piele sau in combinatie cu uleiuri esentiale, cu diverse alte ingrediente (pentru prepararea de creme, lotiuni, balsamuri pentru ten si corp), in compozitia unei creme naturale pentru ungerea pielii inainte de expunerea la soare. Poti folosi uleiul de susan si in compozitia unor unguente pentru masajul local al zonelor cu dureri articulare, dar si ca balsam natural pentru ingrijirea parului, indeosebi a parului uscat si a firelor despicate.
Nu ezita in a achizitiona uleiul de susan presat la rece din magazinul online Solaris, la un pret accesibil, care variaza in functie de dozajul ales.