ZAHAR DE COCOS -500 G
Zaharul de cocos este obtinut din nectarul florilor palmierului de cocos.
În Asia este folosit de câteva mii de ani înlocuind zaharul brun si pe cel alb. Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scazute pâna devine un caramel gros, dupa care este uscat si macinat pâna devine pudra cristalizata. Aceasta metoda traditionala asigura pastrarea continutului de vitamine si minerale precum: Vitaminele B1, B2, B3, B6 , vitamina C, Potasiu, Magneziu, Zinc, Fier, si o mare parte din cele 16 tipuri de aminoacizi.
Are indicele glicemic scazut (35) fata de alte zaharuri, ajuta la stabilizarea zaharului din sânge astfel ca poate fi consumat de persoanele diabetice (desigur cu moderatie) si cele care tin dieta si vor sa foloseasca un îndulcitor cu putine calorii, dar cu o aroma placuta usor caramelizata.
Prin simpla înlocuire a zaharului normal, cu zaharul de cocos se poate obtine un metabolism mai rapid, cu rezultat în arderea grasimilor.
Zaharul de cocos se poate consuma ca îndulcitor, se poate adauga în cafea, ciocolata, tarte cu fructe, înghetata si deserturi sau poate fi utilizat pentru gatit.
Continut de energie: 300kcal/100 g