UNGUENT COADA SORICELULUI 20gr / 25ml CETA
Codita soricelului reduce inflamatiile, are proprietati cicatrizante si calmante.
Este adjuvanta la:
tratarea pielii inflamate,
rani,
achimoze,
varice,
ulcere varicoase,
hemoroizi,
contuzii si arsuri.
Rolul componentelor:
Coada soricelului (Achillea millefolium) este o planta erbacee, perena, din familia Asteraceae, cu frunze penate, paroase si flori albe sau trandafirii, originara din Europa si din vestul Asiei. Este intalnita din campie pana in regiunile subalpine.
Numele generic de Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al razboiului troian, care a descoperit planta si a folosit-o pentru tratarea ranilor soldatilor[1] sai. Numele speciei, millefolium, descrie frunzele penate, paroase.
Este recomandata la enterocolite, gastrite, colici gastrice. Este antiseptic (ca si musetelul), tonic aperitiv, coleretic-colagog, stimuleaza functia hepatica, este antispastic, antiinflamator, astringent.
Coada soricelului reprezinta un remediu natural in tratarea multor afectiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, dureri menstruale, boli de vezica, anorexie, osteoporoza, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mancarimi vaginale, oxiuri, gastrita.
Actiunea terapeutica se bazeaza pe proprietatile acestei plante: regenerator de tesuturi, dezinfectant, expectorant, antiinflamator, calmant gastric, decongestiv hemoroidal.
Preparatele naturale cel mai des utilizate din acesta planta sunt: infuzia (ceaiul) de frunze si de flori (ajuta la tratarea constipatiei, leucoreei, contra viermilor intestinali, reduce starea de nervozitate, amelioreaza tenurile inrosite), dar si alifia preparata din coada soricelului (ajuta la tratarea varicelor).