Pudra de alge kelp (lat. Laminaria), produs/cultivat in Irlanda.
Descriere:
Este o alga bruna cu dezvoltare abundenta ce contine in mod natural acid glutamic, responsabil pentru umami (al cincelea gust) dand acel gust specific numit in limbajul popular si „mai ada” sau altfel spus el potenteaza in mod natural gustul alimentelor la care este adaugat.
In 2010, un grup de cercetatori de la Universitatea din Newcastle au descoperit ca un material fibros din aceasta alga, numit alginat, are rezultate mult mai bune in prevenirea absorbtiei de grasimi decat majoritatea nenumaratelor tratamente de slabire cercetate in laborator. Ca un aditiv alimentar poate fi folosit pentru a reduce absorbtia de grasimi si, astfel, obezitatea.
Tara de provenienta: Marea Britanie
Atentie:
Este macinata intr-o locatie unde se prelucreaza telina, mustar si susan. Poate contine urme de nucifere.
Valori nutritive la 100g:
Energie 180 kJ (43 kcal), carbohidrati 9,6g, glucide 0,6g, fibre 1,3g, lipide 0,6g, vitamine (B1 0,1 mg, B2 0,2 mg, B3 0,5 mg, B9 0,18 mg, C 3,0mg), minerale (Ca 168 mg, Fe 2,8 mg, Mg 121mg, P 42mg, K 89 mg, Na 233 mg, Zn 1,2 mg).
Mod de intrebuintare:
Recomandam a se consuma de 1-3 ori pe zi, cate o cana