Are rol benefic în:
CIUPERCA TIBETANĂ ȘI CANCERUL
În biologie s-a constatat un fapt extrem de interesant: plantele parazite sunt mari specialiste în a secreta substanțe menite să distrugă tumorile maligne, care în ultimă instantă sunt tot un fel de... paraziți, extrem de periculoși. Astfel, plante cum ar fi vâscul sau tortelul, care parazitează plantele, sunt printre cele mai puternice antitumorale din flora europeană. Ei bine, ciuperca tibetană, specialistă în parazitarea animalelor, se pare că știe mai bine ca oricine cum să lupte eficient cu o tumoare invadatoare.
Forme de cancer în care s-a demonstrat efectul pozitiv al ciupercii tibetane sunt: cancerul de colon și rect, cancerul de sân, cancerul la plămani, cancerul de piele, cancerul de prostată, cancerul hepatic, cancerul de col uterin, limfomul malign, cancerul bucal, cancerul gastric, leucemia etc.
Un studiu desfăsurat simultan în China și în Japonia, pe pacienți cu cancer pulmonar în stadiile 3 și 4, a arătat că ciuperca tibetană potentează efectele antitumorale ale chimioterapiei. Din cei 50 de pacienți cu cancer la plămani care făceau chimioterapie și care au participat la studiu, la 46% s-a observat o intrare în remisie a tumorilor, iar la 22% dintre ei, o scădere a ritmului de creștere sau o stopare a dezvoltării lor. Într-un alt studiu de medicină experimentală s-a mai demonstrat un lucru foarte important: ciuperca tibetană combate efectele adverse ale citostaticelor. De exemplu, s-a observat că ciuperca tibetană stimulează refacerea celulelor imunitare distruse de către citostaticele folosite în tratarea cancerului la sân, imbunătătind astfel capacitatea de apărare a organismului în fața microbilor și a cancerului.
O altă cercetare a savanților chinezi făcută în 2007 arată faptul că două principii active, cordicepina și acidul cordicepic, inhibă creșterea tumorilor la colon. În combinație cu Șofranul de India, eficiența acestor principii active sporește, având și un efect de blocare a vascularizării tumorilor de la nivelul intestinului.
CIUPERCA TIBETANĂ ȘI IMUNITATEA
Nenumărate cercetări științifice arată faptul că o cură de câteva săptamani cu extract de ciupercă tibetană ajută la imbunătătirea rapidă a capacitătii de apărare a organismului. Se administrează câte 800 de grame de extract, zilnic, pe stomacul gol, vreme de patru săptămani. Astfel crește capacitatea de apărare în fața virozelor respiratorii, crește eficiența tratamentelor cu antibiotice folosite în tratarea pneumoniilor, tuberculozei și a infecțiilor urinare. Nu în ultimul rând, cu ajutorul ciupercii tibetane sunt combătute efectele de scăderea a imunitătii care apar la anumite medicamente de sinteză, cum ar fi: cortizonul și derivații săi, antiinflamatoarele nesteroidiene, citostaticele, unele antibiotice.
Uimitor este că un imunostimulent atât de puternic cum este ciuperca tibetană nu este deloc contraindicat în bolile auto-imune sau alergice, ci din contra. Efectele imunomodulatoare ale acestui remediu sunt atât de bune, încât în spitalele din China este folosit pentru a ajuta organismul pacienților să primească mai bine transplantul de rinichi.
CIUPERCA TIBETANĂ, FICATUL ȘI HEPATITA
Un grup de 83 de copii, cu vârste între 2 și 15 ani, infectați cu hepatită B a fost tratat cu extract de ciupercă tibetană vreme de trei luni. La sfârșitul curei, rezultatele au fost uimitoare: 33 dintre ei nu mai prezentau în sânge antigenul specific acestui virus, iar 50 dintre ei, deși aveau virusul prezent, nu au prezentat nici un simptom al hepatitei, nici chiar la un an de la încheierea tratamentului.
În cazul hepatitei C, rezultatele sunt mai puțin spectaculoase, dar – conform cercetătorile de la Univeristatea din Michigan – ciuperca tibetană este prin foarte puținele remedii care impiedică fibrozarea ficatului și evoluția spre ciroză, susținând tot o dată funcțiile acestuia.
La pacienții cu ciroză, efectele au fost verificat într-un studiu de mici dimensiuni, cu 22 de participanți. După 3 luni de administrare, la 16 dintre ei nu mai apăreau simptomele clinice ale cirozei, iar analizele imagistice au confirmat și ele acest lucru. La alți 5 pacienți cu ciroză, au apărut ameliorări, doar la unul singur neapărand nici un fel de îmbunătăţire. Chiar și în cazurile de cancer hepatic, ciuperca tibetană este un ajutor de nădejde, având efect antitumorale și imunostimulente puternice, îmbunătăţind starea generală a pacienților.
Compoziție: Ciuperca-tibetană (Cordyceps sinensis) extract uscat 4:1-205 mg; Șofran-de-India (Curcuma longa/Curcuma sp.) rizom, pulbere-195 mg. Capsulă tare de gelatină – 100mg.
Mod de administrare: Câte 2-4 capsule pe zi, pe stomacul gol, cu minimum 15 minute înainte de masă. La recomandarea medicului, doza poate crește pană la 6 capsule pe zi sau mai mult.
Acțiuni: Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar; contribuie la menținerea în limite normale a glicemiei, colesterolului și trigliceridelor din sânge; contribuie la buna gestionare a stresului organic produs de poluanți chimici și diversele tipuri de radiații; susține buna funcționare a articulațiilor și sănătatea sistemului osos; susține buna funcționare a ficatului și a rinichilor.
Precauții și contraindicații: Nu se cunosc. Prezentare: Flacon cu 60 capsule