Clorofila Lichida 500 mililitri Hypericum
Clorofila Lichida 500 mililitri Hypericum
Clorofila Lichida 500 mililitri Hypericum

Clorofila Lichida 500 mililitri Hypericum


In stoc
4 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
46.75 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 42383
Code de bare: HYPE.00574

Clorofila lichida este un produs valoros, esential in curele de slabire sau de detoxifiere si foarte util pentru orice dieta echilibrata datorita proprietatilor sale nutritionale superioare.

Produsul Clorofila lichida este o sursa deosebit de bogata de clorofila, un compus natural ce confera culoarea verde plantelor, algelor si cianobacteriilor.

Aceasta este esentiala in fotosinteza, procesul prin care energia luminoasa este transformata in energie chimica. Din multe puncte de vedere, aceasta este similara cu hemoglobina regasita si in hematiile din organismul uman, una dintre diferentele majore dintre cele doua fiind aceea ca, in timp ce hemoglobina are in centrul sau fierul (Fe2+), clorofila este bazata pe magneziu (Mg2+). De fapt, denumirea de „clorofila” face referire la o grupa intreaga de pigmenti ce au functii esentiale in fotosinteza.
Deoarece formula de fata este una holista, produsul „Clorofila lichida” contine toate formele de clorofila naturala, spre deosebire de multe suplimente ce contin forme semi-sintetice ale acestui pigment.

In plus, Spirulina, fiind o cianobacterie, contribuie si cu un alt pigment fotosintetic denumit „ficocianina”.
Atat clorofila cat si ficocianina au proprietati: antioxidante, detoxifiante, antiinflamatoare, remineralizante, energizante si imunomodulatoare. In plus, tot mai multe studii stiintifice testeaza proprietatile: antiproliferative, hepatoprotectoare, neuroprotectoare, de stimulare a hematopoiezei si de imbunatatire a calitatii celulelor rosii, pe care acesti pigmenti par sa le posede.

Deoarece ingredientele folosite sunt naturale si obtinute prin procesare minimala, extractele alese contin si alti compusi valorosi precum: fitohormonii (Lucerna), acizii grasi omega 3 (Spirulina, Chlorella), proteine, beta-glucani, vitamine, minerale si lista poate continua.

Astfel, Clorofila lichida este un produs valoros, esential in curele de slabire sau de detoxifiere si foarte util pentru orice dieta echilibrata datorita proprietatilor sale nutritionale superioare.

Clorofila lichida 500 ml

Supliment alimentar cu rol detoxifiant, antioxidant, energizant, nutritiv

Ingrediente:
Extract apos din pulberi de plante, in proportii variabile (Spirulina – Arthrospira platensis, Chlorella – Chlorella vulgaris, Chlorella pyrenoidosa, parti aeriene de Orz-verde – Hordeum vulgare, parti aeriene de Urzica – Urtica dioica, parti aeriene de Lucerna – Medicago sativa) – 97,77 %; guma xanthan (stabilizator); acid ascorbic (vitamina C), acid citric monohidrat (corectori de aciditate); extract din frunze de Stevia (Stevia rebaudiana) cu 95 % steviozide (indulcitor natural); sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (conservanti).

Informatii nutritionale    Per portie
(50 mL)

VNR* (%)
Per portie (50 mL)

Vitamina C (acid ascorbic)    500 mg    625%
*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilita VNR

Vitamina C:
sustine formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a: sistemului osos, a ligamentelor, a dintilor, a gingiilor, a pielii si a vaselor de sange.
contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
contribuie la functionarea normala a sistemului nervos.
contribuie la mentinerea sanatatii psihice.
contribuie la reducerea oboselii si extenuarii.
contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
creste absorbtia fierului.
contribuie la regenerarea formei reduse a vitaminei E.
contribuie la metabolismul energetic normal.

Caracteristici generale ale produsului:
Clorofila lichida este un supliment de nelipsit primavara deoarece constituie un excelent adjuvant in orice cura de detoxifiere. De asemenea, acest produs este deosebit de versatil, fiind util pentru sustinerea organismului in perioadele de recuperare, conferirea unui plus de energie in episoadele solicitante, suplimentarea cu nutrienti in curele de slabire, intarirea imunitatii sau reglarea tranzitului intestinal lent. Sustinerea proceselor de detoxifiere ale organismului si managementul atent al greutatii corporale sunt demersuri cu atat mai necesare cu cat ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant, iar alimentatia noastra devine tot mai haotica, procesata si plina de toxine, aditivi si carbohidrati rafinati (zahar alb, fructoza, glucoza, faina alba si derivatele acesteia, sucuri s.a.). Mai mult, profilul lipidic este si el dezechilibrat, raportul dintre grasimile „bune” si cele „rele” (omega 3: omega 6) fiind si el unul nesanatos mai ales in alimentele de tip fast-food. Toti acesti factori de stres afecteaza organismul, microbiota noastra intestinala fiind greu incercata mai ales din cauza prezentei tot mai mari a resturilor de antibiotice in produsele animale si a pesticidelor si ingrasamintelor in cele vegetale. Mai nou, prezenta microplasticelor in alimentatia umana este si ea un motiv tot mai mare de ingrijorare si un factor perturbator major in tot organismul. In cazul in care microorganismele benefice sunt afectate, scazand in numar si diversitate, poate avea loc ruperea echilibrului microbiotei intestinale, cu efecte nedorite precum: tulburari digestive (de ex, acumulare de gaze, digestie lenta sau accelerata, dureri abdominale), hormonale sau imunitare. Spre exemplu, aceste dezechilibre pot fi induse de catre tratamentele cu antibiotice, radiografiile abdominale, alimentatia saraca in fibre si enzime sau, asa cum s-a mentionat mai sus, de catre alimentele contaminate cu antibiotice, pesticide, microplastice sau diversi agenti patogeni.

Inflamatia cronica este declansatorul principal pentru multe probleme de natura metabolica, renala, hepatica, cardiovasculara, autoimuna, neuronala, osteoarticulara si chiar si pentru unele alergii. Astfel, prezenta unui status inflamator in organism pe perioade indelungate de timp are o influenta negativa asupra intregului corp reducandu-ne rezistenta fata de diversi agenti patogeni sau provocand un raspuns hormonal sau imunitar necorespunzator ce ne poate compromite sanatatea sau care ne incetineste ritmul de refacere a organismului. De asemenea, la fel de important este si impactul asupra metabolismului si a greutatii corporale. Odata cu destabilizarea microbiotei intestinale si acumularea unui surplus de grasimi in organism (in special in regiunea omentala), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai multa inflamatie, care la randul sau favorizeaza luarea in greutate prin cresterea nivelelor de insulina si perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grasimii la nivelul ficatului (steatoza hepatica) duce la ingreunarea functiei hepatice, afectarea digestiei si impactarea proceselor de detoxifiere ale organismului. Nu in ultimul rand, multe toxine (de ex., metalele grele, pesticidele) au tendinta de a se acumula in depozitele de grasime ale organismului. De aceea, odata cu pierderea brusca in greutate, sau cu urmarea unor cure de slabire – in special cele drastice unde scaderea in greutate nu este treptata, aceste toxine acumulate pot fi puse in libertate. Acest fenomen pune la incercare capacitatea de detoxifiere a organismului, aceasta fiind uneori depasita, fapt ce duce la intoxicatii si alte manifestari clinice. Astfel, adoptarea unei diete sanatoase, cu o slabire treptata, asistata de alimente si suplimente cu actiune detoxifianta este o solutie mult mai indicata pentru managementul greutatii si asigurarea unei normoponderalitati de durata.

Pentru a ne ajuta organismul in procesul de detoxifiere si reglare a greutatii corporale, putem face apel la produse ce au la baza compusi activi cu proprietati depurative si usor laxative precum cele regasite in Spirulina, Chlorella, Lucerna, Orz-verde sau Urzica. Toate aceste ingrediente se regasesc in Clorofila lichida de la Hypericum, aceasta venind, in plus, si cu o doza semnificativa de vitamina C. Astfel, produsul a fost atent formulat pentru a completa curele de detoxifiere, slabire, vitaminizare si fortifiere, atat de necesare in prezent cand alimentele noastre sunt tot mai devitalizate, aditivate si bogate in „calorii goale”. Formula este o sursa excelenta pentru una din cele 5 portii zilnice necesare de fructe si legume. De asemenea, Clorofila lichida este utila si in reducerea stresului oxidativ, limitarea proceselor inflamatorii si modularea raspunsului imun. In concluzie, acest supliment deosebit a fost conceput pentru a avea o actiune: detoxifianta, vitaminizanta, mineralizanta, antioxidanta, antiinflamatoare, antianemica, imunomodulatoare, fortifianta, energizanta, nutritiva, de mentinere a diviziunii celulare normale, regeneranta si usor laxativa.

In continuare, vom prezenta principalele proprietati benefice ale ingredientelor:
Spirulina (Arthrospira platensis) este o cianobacterie folosita din timpuri stravechi de catre popoarele mezoamericane, precum aztecii, pentru proprietatile sale hranitoare. Tot pentru proprietatile sale deosebit de nutritive, aceasta este cultivata si consumata in mod traditional de catre oamenii din zona lacului Chad, Africa. OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a afirmat faptul ca Spirulina este un aliment foarte potrivit, fiind bogat in fier si proteine, si putand fi administrat in siguranta si copiilor. Practic, din literatura de specialitate aflam ca, Spirulina este bogata in: aminoacizi (continand toti aminoacizii esentiali), vitamine (in special complexul vitaminic B), minerale (in special Fe si Mg) si oligoelemente. Spre exemplu, 100 g de Spirulina pot furniza de peste 3 ori cantitatea zilnica necesara de vitamina B2, de peste 2 ori cantitatea necesara de vitamina B1 si cea de fier, si aproape 100% din cantitatea zilnica de magneziu, vitamina B3 si vitamina B5.

Mai mult, aceasta este si o sursa de omega 3 (ALA, SDA, EPA, DHA), acizi grasi ce sunt recunoscuti pentru proprietatile lor antiinflamatoare, de echilibrare a fractiilor de colesterol si de reducere a trigliceridelor sanguine. In plus, fiind o cianobacterie (in trecut a fost considerata o alga albastra), Spirulina contine un pigment numit ficocianina, compus ce are proprietati antioxidante si de stimulare a celulelor stem. In concluzie, numeroase studii stiintifice au indicat faptul ca Spirulina poate: contribui la intarzierea procesul de imbatranire, limita procesele inflamatorii din organism, normaliza flora intestinala, echilibra grasimile si colesterolul din sange, fortifica functia inimii, contribui la tonifierea fizica si nervoasa si energiza intreg organismul. Astfel, aceasta este un bun adjuvant in: episoadele de convalescenta sau de efort fizic si psihic, in detoxifierea organismului (exista studii care arata faptul ca ficocianina din spirulina reduce acumularea de arsenic in organism), in curele de slabire (limiteaza pierderea de masa musculara si absorbtia amidonului), in intarirea imunitatii si in problemele de natura inflamatorie, cardiovasculara sau nutritionala.

Chlorella (Chlorella pyrenoidosa, Chlorella vulgaris) este denumirea generica pentru mai multe specii de alge verzi unicelulare ce apartin genului cu acelasi nume ce se presupune ca dateaza inca din perioada Precambriana. Desi mici ca dimensiune (2-10 μm), inca de la descoperirea lor in anul 1890, de catre Martinus Willem Beijerinck, aceste alge au avut un rol important in numeroase studii stiintifice precum cele cu privire la procesele de fotosinteza sau cele care vizeaza modalitatile de asimilare a dioxidului de carbon de catre plante. Similar Spirulinei, Chlorella a fost intens studiata pentru potentialul sau nutritiv de exceptie, fiind considerata o sursa inalt-calitativa de proteine. Mai exact, pulberea de Chlorella contine in jur de 45% proteine, 20% carbohidrati si 20% grasimi. Restul de 15% este reprezentat de fibre (5%) si vitamine si minerale (10%). In conditii controlate de crestere, anumite specii de Chlorella (Chlorella minutissima) pot deveni surse remarcabile de acizi grasi polinesaturati (aproape 40% din cantitatea totala de lipide continute) precum acidul eicosapentaenoic (EPA), cunoscut si drept unul dintre acizii omega-3 cu lant lung. De regula, in scop alimentar, cel mai des sunt folosite speciile Chlorella pyrenoidosa si Chlorella vulgaris. Acestea se regasesc in majoritatea suplimentelor si alimentelor functionale pe baza de Chlorella, fiind cultivate, in zilele noastre, datorita statutului de „super-aliment”.

Desi initial a fost cultivata in special ca sursa ieftina si calitativa de proteine, de-a lungul timpului, studiile stiintifice au indicat o gama mai larga de beneficii ale consumului de Chlorella. Astfel, in literatura de specialitate sunt indicate proprietati: imunostimulatoare, antiproliferative, antiinflamatoare si adjuvante in managementul greutatii. In prezent, suplimentele obtinute din Chlorella pyrenoidosa se bucura de o popularitate crescuta in Japonia, fiind folosite in mod obisnuit, dar nu exclusiv, pentru protejarea sistemului respirator impotriva fenomenului de imunosupresie indus prin efort fizic. Recent, un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie confirma faptul ca atletii si persoanele care depun efort fizic cu o intensitate crescuta au de castigat de pe urma suplimentarii dietei cu aceasta alga, datorita proprietatilor sale imunostimulatoare. Experimentul a durat aproximativ 6 saptamani si a vizat concentratia salivara de imunoglobuline A (sIgA). Subiectii umani care au primit suplimente pe baza de Chlorella (6 g/zi sub forma de tablete, dimineata si seara, dupa masa), timp de patru saptamani, inainte de antrenamente, au prezentat o crestere a ratei de secretie si a concentratiei imunoglobulinelor A. La sfarsitul experimentului (6 saptamani), aceste valori inca se aflau in crestere, fapt ce ar putea indica un potential efect benefic mai mare pe o perioada de administrare mai indelungata. Cercetatorii au considerat ca efectele sanogene ale algei ar putea sa se datoreze unor compusi activi precum polizaharidele si glicoproteinele sau complexele create de catre acestea. Totusi, Chlorella este o sursa bogata si de alti compusi bioactivi ce ar putea avea efecte antiinflamatoare si imunomodulatoare precum clorofila-a si -b, acizii grasi omega-3 sau forma metilata a vitaminei B12 (metilcobalamina). Nu in ultimul rand, studiile au indicat si proprietati detoxifiante de exceptie ale Chlorellei, in special in cazul intoxicarii cu pesticide organoclorurate (de ex, clordecon).

Extractul de Orz-verde (Hordeum vulgare) este una dintre cele mai bogate surse naturale de superoxid-dismutaza (SOD), o enzima cu actiune puternic antioxidanta ce contribuie la stoparea imbatranirii precoce si la inactivarea radicalilor liberi. Totusi, acest compus nu este singurul ingredient valoros al plantei. De fapt, Orzul-verde este o sursa completa de vitamine, minerale si oligoelemente. Acesta contine cantitati impresionante de: vitamina A, potasiu, calciu (de 11 ori mai mult), fier, magneziu, vitamina C si vitamine din complexul B. Mai mult, acesta este bogat si in clorofila, arginina si fibre. Datorita acestei bogatii de nutrienti si substante nutritive, Orzul-verde este indicat persoanelor cu imunitate scazuta, boli de nutritie si probleme de digestie. Acesta are o actiune emolienta, calmanta a mucoasei intestinale si reglatoare a tranzitului intestinal. Datorita actiunii antiinflamatoare si antioxidante, aceasta planta este deosebit de benefica si pentru persoanele care sufera de probleme articulare sau cardiovasculare. Prin actiunea sa puternic detoxifianta, Orzul-verde poate contribui la ameliorarea episoadelor alergice, dereglarilor hormonale, a eruptiilor cutanate (eczeme, acnee) si a episoadelor de insomnie. In concluzie, extractul de Orz-verde: regleaza metabolismul (fiind util in diabet datorita continutului in crom ce inhiba pofta de dulce, in constipatie, obezitate), are un efect emolient la nivelul tractului digestiv (fiind adjuvant in gastrite, ulcere) este un tonic general, cardiac si nervos (fiind util in episoadele de astenie, avitaminoze, insomnii), stimuleaza imunitatea (recomandat in convalescenta), are un puternic efect detoxifiant (dreneaza si protejeaza ficatul) si limiteaza procesele de inflamatorii (util in artrite datorita siliciului continut) si de imbatranire celulara (util in afectiuni cardiovasculare datorita continutului mare de SOD).

Urzica-mare (Urtica dioica) este o specie erbacee, perena ce face parte din familia Urticacee. Aceasta este o planta cu aplicatii vaste si recunoscute in toate domeniile: medical, cosmetic si culinar, fiind utilizata si apreciata inca din antichitate pentru versatilitatea sa. Folosita traditional pentru curele de primavara ce presupun „curatarea sangelui”, Urzica este un excelent antianemiant datorita proprietatilor sale hematopoietice (stimularea sintezei globulelor rosii), a aportului de fier, de vitamine din complexul B (acid folic, B2, B5) si de protoporfirine. Mai mult, preparatele din urzica au si un efect hemostatic (prin prezenta vitaminei K si a taninurilor) ce poate limita hemoragiile interne ce duc la anemierea organismului in timp.

Desigur, la „curatarea sangelui” contribuie si efectul sau diuretic si depurativ ce o fac o alternativa naturala pentru detoxifierea organismului de substante chimice si metale grele, eliminarea acumularilor de acid uric si a surplusului de apa din organism. Astfel, Urzica este utila si in mentinerea sanatatii rinichilor si a cailor urinare, fiind un bun adjuvant in litiaza renala si in retentiile de apa asociate sindromului premenstrual. In plus, urzicile sunt considerate utile si in ameliorarea enurezisului nocturn (incontinenta nocturna). Cura de primavara cu produse pe baza de urzici este una binevenita si din punctul de vedere al proprietatilor antialergice si antiastmatice ale plantei. Consumul regulat al acestor produse pe parcursul sezonului alergiilor, si asocierea lor cu extracte de Trei-frati-patati sau din frunze de Mesteacan, poate ameliora intensitatea reactiilor sistemului imunitar la diversi alergeni datorita continutului in antihistaminice naturale. Tot in curele de primavara, dar si in cele de toamna, urzicile pot fi asociate cu fructele de Catina pentru a intari organismul prin vitaminizarea si remineralizarea sa.

Studiile stiintifice au aratat ca, datorita continutului in fitosteroli, Urzica este un excelent protector al sanatatii prostatei. Sterolii din frunzele acestei plante inhiba conversia testosteronului in dehidrotestosteron, hormon ce poate cauza probleme la nivelul prostatei. Tot fitosterolii pot contribui si la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin scaderea colesterolului si a trigliceridelor. Pe langa fitosteroli, urzicile mai contin si lectine – compusi cu actiune antiinflamatoare ce par a fi implicati in ameliorarea problemelor articulare. Lectinele pot avea si proprietati antivirale si bacteriostatice, studiile recente evidentiind faptul ca acestea pot inhiba proliferarea unor agenti patogeni precum Staphylococcus, Shigella sau Pasteurella. O alta calitate a extractelor de urzica este aceea de stimulare a secretiei de insulina de la nivelul pancreasului, fiind usor hipoglicemiante. In plus, acestea sunt si galactogoge, stimuland secretia de lapte.

Extractul de Lucerna (Medicago Sativa), cunoscuta si sub denumirea de „alfalfa”, este o sursa echilibrata de vitamine, minerale si alti nutrienti precum clorofila si fierul non-hemic. Lucerna este o planta originara din estul Mediteranei si vestul Asiei si este valoroasa atat pentru sanatatea umana, cat si pentru cea a animalelor (ca furaj) si a solurilor (fiind folosita in asolament pentru refacerea terenurilor agricole). Bogata in enzime, bioflavonoide (cu efect antioxidant si antiinflamator), fitoestrogeni, glicozide (cu actiune antitumorala), vitamine (A, complex B, C, E, K) si minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu), extractul de Lucerna este: fortifiant, detoxifiant, antiinflamator, antioxidant, imunostimulator si reglator hormonal. Consumat inainte de masa, acesta usureaza digestia, iar dupa masa, extractul ajuta la asimilarea nutrientilor din hrana consumata. Datorita substantelor active continute, are efecte benefice in digestie (constipatie, refacerea mucoasei aparatului digestiv si reglarea tranzitului intestinal). In plus, derivatele din Lucerna ajuta la detoxifierea si protejarea ficatului, purificarea sangelui, intarirea sistemului imunitar si grabirea refacerii organismului (in special in episoadele de astenie si convalescenta) si echilibrarea hormonala a femeilor (datorita fitoestrogenilor ce pot atenua simptomele neplacute asociate menopauzei, tulburarilor menstruale si sindromului premenstrual).

Vitamina C (Acidul ascorbic) este un micro-nutrient esential vietii. Aceasta este necesara pentru sinteza colagenului din piele, oase, dinti, gingii sau cartilaje. De asemenea, ea stimuleaza absorbtia fierului si, impreuna cu vitaminele A si E, are o actiune puternic antioxidanta luptand impotriva radicalilor liberi si a stresului oxidativ. Din nefericire, aceasta vitamina este eliminata foarte usor din organismul uman, iar acesta nu este capabil sa isi sintetizeze cantitatile necesare de vitamina C, mai ales in perioadele stresante. Expunerea la diversi factori de stres, cum ar fi fumatul sau stilul de viata dezechilibrat, precum si tratamentul cu diferite medicamente (de ex.: aspirina, anticonceptionale) maresc viteza de eliminare a acestui nutrient sau reduc absorbtia sa din sursele alimentare. In plus, vitamina C se distruge usor prin oxidare si tratare termica (de ex.: gatire), fapt ce duce la scaderea aportului sau din alimentele ce nu sunt consumate proaspete, in stare cruda. Astfel, cel mai adesea, in dieta moderna – bazata pe alimente inalt-procesate, organismul nostru poate sa nu beneficieze de un aport corespunzator de vitamina C, fiind, astfel, necesara suplimentarea sa.

Mod de utilizare:
Adulti: cate 4-5 linguri (40-50 mL) pe zi.


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙