Descriere
Pudra de ciuperci hericium (coama-leului) cultivate ecologic in China. Tara de provenienta: Olanda.
Hericium este un gen de ciuperci comestibile din familia Heriaceae, albe si carnoase, intalnite de obicei pe busteni batrani cazuti, in padurile umbrite de foioase sau in cele alpine. Corpurile lor fructifere au de obicei tulpini scurte, atasate lateral de arborele gazda, la maturitate fiind usor de identificat dupa tepii cazuti (aranjati in ciorchini sau in randuri) care atarna din bustean.
Ciupercile hericium au atat intrebuintari culinare cat si medicinale, in tari asiatice precum China, India, Japonia si Coreea, fiind savurate crude, gatite, uscate sau inmuiate asemanator ceaiului.
Unele studii efectuate pana in prezent arata ca aceste ciuperci ar putea proteja impotriva dementei, ele amelioreaza simptomele usoare de depresie si anxietate, putand accelera recuperarea dupa leziuni ale sistemului nervos, protejeaza impotriva ulcerelor din tractul digestiv, reduc riscul de boli cardiace, sustin gestionarea simptomelor diabetului, pot ajuta la combaterea cancerului, reduc inflamatia si stresul oxidativ (au efect antioxidant) si intaresc sistemul imunitar.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1113kJ / 267.5kcal;
Proteine: 16.13g;
Grasimi: 1.85g, din care acizi grasi saturati: 0.36g;
Carbohidrati: 24.76g, din care zaharuri: 5.59g;
Fibre: 43.6;
Sare: 0.0193g.