120 Softgels Uleiul de krill reprezinta o asociere unica a ingredientelor regasite in mod natural in compozitia sa, precum: Acizi Grasi Omega-3, Fosfolipide si Astaxantin
Uleiul de krill este extras din krili, care sunt crustacee de mici dimensiuni, prezente in toate oceanele lumii. El este apreciat pentru continutul lui bogat in antioxidanti si acizi grasi Omega 3, dar si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii organismului. Unul dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de krill consta in sustinerea functiilor cardiovasculare. El reduce colesterolul LDL si trigliceridele, in timp ce creste colesterolul HDL, reducand astfel riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. De asemenea, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale.
Acizii Grasi Omega-3 sunt nutrienti amplu caracterizati din punct de vedere stiintific. Cei prezenti in uleiul de krill sunt eficient transportati si incorporati in membranele celulare datorita legarii de fosfolipide. Integrati in structura membranelor celulare, EPA si DHA au capacitatea de a influenta fluiditatea acestora, procesele de semnalizare celulara precum si parametrii metabolici celulari.
Avand proprietati antiinflamatoare, uleiul de krill poate reduce durerea articulara, precum cea resimtita de persoanele cu artrita sau osteoatrita reumatoida. De asemenea, el imbunatateste mobilitatea articulara. In plus, uleiul de krill reduce simptomele sindromului premenstrual. Consumul de Omega 3 este recunoscut pentru efectul de reducere a durerii si a inflamatiei, iar utilizarea uleiului de krill poate sa minimizeze simptomele sindromului premenstrual si necesitatea administrarii analgezicelor.
Proprietatile uleiului de krill
Uleiul de krill se remarca prin multiple proprietati terapeutice, cele mai importante dintre acestea fiind urmatoarele:
Antioxidante
Uleiul de krill are un puternic efect antioxidant, de 300 de ori mai ridicat decat cel al vitaminei A si al vitaminei E si de 50 de ori mai mare decat cel oferit de uleiul de peste. Unul dintre antioxidantii pe care ii contine – astaxantina – creste capacitatea organismului de aparare impotriva radicalilor liberi.
Cardioprotectoare
Prin efectele lui de reducere a colesterolului LDL, a trigliceridelor si a tensiunii arteriale, uleiul de krill actioneaza ca un puternic cardioprotector. Astfel, el este recomandat pentru a preveni bolile cardiovasculare, dar poate fi utilizat si pentru ameliorarea acestora.
Neuroprotectoare
Carotenoidele continute de uleiul de krill au un rol protector asupra creierului, iar fosfatidilcolina din compozitia lui imbunatateste capacitatea de memorare si de invatare. Astfel, el poate fi utilizat de catre copii sau studentii aflati in perioada examenelor.
Analgezice
Uleiul de krill detine proprietati analgezice, motiv pentru care este recomandat atat pentru a ameliora durerile articulare, cat si pe cele menstruale.
Antiinflamatoare
Fosfolipidele si Omega-3 din uleiul de krill actioneaza impreuna pentru a reduce inflamatia. Astfel, el poate ameliora simptomele alergiilor si ale artrozei.
Imunostimulatoare
Uleiul de krill imbunatateste capacitatea organismului de aparare, datorita compozitiei lui bogate in substante nutritive.
Hipocolesterolemiante
Acizii grasi Omega-3 sunt recunoscuti pentru efectul lor hipocolesterolemiant, in timp ce maresc nivelul de colesterol HDL, ce are beneficii asupra sanatatii.
Hipoglicemiante
Omega 3 favorizeaza cresterea nivelului de adiponectina, un hormon implicat in procesele metabolice. Tocmai de aceea uleiul de krill poate reduce nivelul de zahar din sange.
Hepatoprotectoare
Datorita continutului ridicat de fosfatidilcolina, uleiul de krill sustine functiile hepatice.
Krill Oil este Potrivit pentru:
sanatatea inimii si mentinerea nivelului normal al lipidelor in sange
sustinerea recuperarii dupa exercitii fizice
suportul oferit la nivelul cartilajelor si in cazuri de disconfort articular
manifestarile asociate ochiului uscat
sanatatea pielii
manifestarile premenstruale
manifestarile asociate modificarilor dispozitiei
Acizii Grasi Omega-3 Beneficii:
sanatatea inimii - sustinerea reducerii nivelului trigliceridelor, cunoscute ca si factori de risc in conditiile asociate sistemului cardiovascular
actiunile suport pentru reducerea factorilor de risc sunt:
↓ colesterolului
↓ trigliceridelor
↓ gradului de dezvoltare a placii de aterom
↓ presiunii arteriale
↑ HDL-ului (“colesterolul bun”)
↑ Indexului Omega-3
sanatatea vederii - importanta Acizilor Omega-3 pentru sustinerea vederii este corelata cu concentratia crescuta de DHA de la nivelul retinei ce sustine functia normala a maculei oculare si hidratarea in cazul manifestarilor ochiului uscat
sanatatea pielii - Acizii Grasi Omega-3 si Fosfolipidele sunt implicati in mentinerea hidratarii si elasiticitatii de la nivelul pielii. Studiile au evidentiat ca deficitul poate conduce la uscarea si cresterea gradului de deshidratare al pielii
sanatatea creierului - Fosfolipidele sustin transportul acidului gras DHA de-a lungul barierei sange-creier. DHA se regaseste intr-o concentratie crescuta la nivelul creierului si are un rol important in buna desfasurare a proceselor cognitive (memorie si performanta cognitiva) si comportamentale
pot sustine sanatatea creierului si prin influentarea activitatii sistemului nervos, a mentinerii concentratiilor de serotonina si dopamina de la acest nivel si a procesului de formare a conexiunilor intre neuroni
sanatatea articulatiilor - Acizii Grasi Omega-3 au un rol important in echilibrarea raspunsului inflamator la nivelul organismului, cu posibila actiune de protectie la nivel articular
Fosfolipide Beneficii:
o cantitate crescuta de Fosfolipide in uleiul de krill determina o rata de incoporare mai buna a EPA si DHA la nivelul membranelor
fiind un element structural al membranelor celulare, Fosfolipidele indeplinesc numeroase functii precum:
reprezinta o sursa de colina pentru sinteza neurotransmitatorului acetilcolina
sunt un factor important in producerea si conservarea de energie celulara
suport in procesul de coagulare, protectie antioxidanta si in solubilizarea colesterolului
faciliteaza si transportul la nivelul membranelor, legarea de receptorii acestora, activitatea enzimatica si fluiditatea membranelor
DHA este sintetizat intr-o mica masura la nivelul creierului si implica transportul sanguin prin intermediul barierei sange-creier. Fosfolipidele au o importanta mare in transportul DHA prin intermediul receptorului transportor pentru DHA (Mfsd2a), acesta preluand nutrientul doar daca este legat de fosfolipide
Beneficii Astaxantin:
are rol stabilizator pentru Acizii Grasi Omega-3; la nivelul celulelor, poate oferi protectie antioxidanta in fata actiunii radicalilor liberi
sustine buna derulare a proceselor oxidative in randul persoanelor fumatoare sau supraponderale
alte actiuni corelate cu Astaxantinul:
suport in cazul recuperarii dupa exercitiile fizice
protectia in fata radiatiilor UV la nivelul pielii
suport al organismului in fata proceselor de imbatranire celulara
Utilizare recomandata
Luati 2 capsule moi pe zi, cu o masa sau conform instructiunilor profesionistilor dumneavoastra calificati.
Avertizari
Daca aveti o afectiune medicala (in special alergii la fructe de mare sau coagulopatie), aveti sub 18 ani, luati medicamente (in special anticoagulante) sau va confruntati cu o interventie chirurgicala, consultati-va medicul inainte de a utiliza acest produs.
A se pastra intr-un loc racoros si uscat.
A nu se lasa la indemana copiilor.