Descriere
Pudra din radacina de maca rosie din agricultura ecologica Paradisul Verde, un superaliment cautat pentru multe efecte benefice asupra organismului. Se spune ca este benefica in cazuri de infertilitate masculina sau probleme de sanatate dupa menopauza si pentru cresterea dorintei sexuale.
Maca (Lepidium meuenii) sau ginseng andin, este o planta originara din Peru, Paraguay si Argentina, cultivata de secole pentru tuberculii sai carnosi. De forme, dimensiuni si culori (ale cojii) variate, acestia sunt folositi in alimentatie, in medicina traditionala si chiar ca afrodisiac:
maca alba (galbena sau crem/auriu) este cea mai larg raspandita, tuberculii sai fiind mai mari si cu un gust mai dulce;
maca rosie este din ce in ce mai populara si are, similar celei negre, un continut semnificativ de iod natural ce ar putea preveni dezvoltarea gusei; in experiente de laborator realizate pe sobolani, cu maca rosie s-a reusit reducerea dimensiunii prostatei;
maca neagra se considera ca mareste cel mai mult energia si rezistenta organismului, are gustul dulce si usor amar si contine intr-o proportie semnificativa iod natural, responsabil pentru prevenirea dezvoltarii gusei.
Valoarea nutritionala a tuberculilor deshidratati de maca este mare, similara unor cereale ca orezul si graul: 60-75% carbohidrati, 10-14% proteine, 8.5% fibre alimentare si 2.5% lipide, minerale (de calciu, potasiu si putin sodiu), oligoelemente esentiale (fier, iod, cupru, mangan si zinc), acizi grasi (linolenic, palmintic si oeic) si 19 aminoacizi. Efectele sale benefice raportate in ceea ce priveste functia sexuala, s-ar putea datora concentratiei ridicate de proteine si substante nutritive vitale (inclusiv seleniu, mgneziu si polizaharide). Una dintre substantele chimice continute de maca (p-metoxibenzil izotiocianat) are reputatia de a avea proprietati afrodisiace.
Ingrediente:
radacina de maca* (Lepidlum meyenii Walp). *ingredient din agricultura ecologica.
Valori nutritionale/100ml:
Energie: 1370kJ / 324.5kcal;
Proteine: 12.2g;
Grasimi: 0.75g, din care acizi grasi saturati: 0.19g;
Carbohidrati: 58.7g, din care zaharuri: 33.30g;
Fibre: 17g;
Sodiu: 27mg.
Cultivat in Peru.