Germenii de broccoli – solutia eficienta împotriva cancerului stomacal.
Conform datelor actuale, cele mai multe simptome ale ulcerului gastric sunt generate de bacteria Helicobacter pylori. Conform NIH (Institutul National de Sanatate din S.U.A) se poate dovedi clar, ca de la bacteria mai sus mentionata si pâna la ulcerul gastric exista o cale directa.
Cert este ca WHO (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a clasat Helicobacter pylori drept agent cancerigen, care afecteaza milioane de oameni la nivel mondial. Conform datelor NIH, 20% din populatia sub 40 de ani este infectata cu bacteria H. pylori, în timp ce la populatia adulta de peste 60 de ani acest procentaj este de 50% - în concluzie, bacteria nu cauzeaza în mod evident îmbolnaviri grave la fiecare persoana.
Care este deci factorul decisiv între sanatate si boala? În revista Cercetari pentru Prevenirea Cancerului, editata de Universitatea Johns Hopkins (Cancer Prevention Research), Jed W. Fahey, M.S., Sc. D. si echipa sa a ajuns la concluzia, ca o doza de germeni de broccoli, consumata zilnic, reduce nivelul de HpSA (HpSA - test de antigen Helicobacter în materii fecale) cu 40%.
Grupul de cercetatori a efectuat experimentele în Japonia, unde rata infectiei cronice cu H.pylori este foarte mare. Cele 25 de persoane care s-au oferit voluntar pentru acest experiment, au consumat timp de 2 luni, zilnic 70 de grame de germeni de broccolli. La sfârsitul experimentului s-au numarat bacteriile din respiratie, iar pe baza mostrelor de sânge si de materii fecale, s-a stabilit gravitatea si amploarea inflamatiei stomacale.
Grupul de control -format de asemenea din 25 de voluntari- a consumat germeni de lucerna (alfalfa), care desi bogati în fitosubstante nu contin sulforafan. În consecinta la aceste persoane nu s-a modificat nivelul de H. pylori în cursul experimentului. Dr.Fahey si echipa sa a publicat prima data în 2002, ca sulforafanul este foarte eficient împotriva H. pylori.Se pare ca sulforafanul stimuleaza producerea în intestine a unor enzime, care asigura protectie împotriva radicalilor liberi, împotriva substantelor care deterioreaza ADN-ul precum si împotriva inflamatiei. Dr. Fahey este de parere ca „O doza de câteva grame de germeni de broccolli poate fi suficienta pentru ridicarea nivelului de enzime protectoare ale organismului. Suntem de parere ca, datorita acestei substante am gasit cel mai promitator mecanism de prevenire a cancerului.”
Sulforafanul nu distruge bacteriile. Dupa încetarea consumarii germenilor de broccoli, în cazul persoanelor participante la experiment, nivelul H. pylori a început sa creasca din nou. Cu toate acestea însa, compusul -consumat zilnic- a avut efect distrugator asupra bacteriei H. pylori.
„Semnificatia studiului consta în faptul ca, s-a reusit identificarea unui aliment, care -consumat regulat- poate oferi o solutie eficienta la problemele digestive, si poate ca este eficient si împotriva ulcerului stomacal.” - a afirmat Dr. Fahey, autorul studiului.
EXTRACT DE BROCCOLI | |||
Supliment alimentar | Notificare: SNPMAPS: 8556/2014 | ||
INGREDIENT ACTIV | CANTITATE | %VNR | |
Concentrat de broccoli (Brassica oleracea var. botrytis) 20:1, standardizat la 0,4% sulphoraphane |
400mcg |
***** |
|
Alte ingrediente: faina de orez (agent de încarcare), Broccophane® (extract de Broccoli/Brassica cretica, cu 0,4% sulforafan), celuloza microcristalina (capsula), stearat de magneziu si dioxid de siliciu (agenti antiaglomeranti). | |||
Contraindicat în caz de afectiuni ale glandei tiroide, precum si persoanelor predispuse la formarea de gaze intestinale. | |||
Doza zilnica recomandata: 1 capsula. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa înlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. A nu se lasa la îndemâna si la vederea copiilor mici! A se pastra la temperatura camerei, ferit de caldura umiditate si lumina excesiva. | |||
Producator: Vitaking Kft Ungaria Veszprem, Allvany utca 10. | |||
Continut: 60 capsule 31,8g |