Descriere:
Este un ulei special care a reusit sa ofere beneficiile lui in mai toate domeniile precum in cel culinar, cosmetic sau medical.
Uleiul de cocos este semi-solid pana la temperatura de 25 C, dupa care devine lichid. Este bogat in potasiu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, vitaminele A si E.
Este recomandat folosirea produsului ca produs cosmetic (ingrijirea parului, hidratarea scalpului), ingredient pentru produse cosmetice (sapun, creme, lotiuni), sau ca aliment.
Proprietati:
• Contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale, motiv pentru care este recomandat si in diete.
• Contine polifenoli si antioxidanti naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier si Calciu. Intareste sistemul imunitar, este usor de digerat si ajuta la asimilarea vitaminelor, mineralelor si aminoacizilor.
• Are in compozitie acid lauric, un acid gras care are abilitatea de a distruge o serie de virusi si bacterii. Acest acid se regaseste si in laptele matern.
• Are un punct de fum ridicat (180 grade Celsius), ceea ce il face potrivit si pentru prajire.
• Isi pastreaza starea solida la temperaturi mai mici de 25 de grade Celsius. Peste aceasta temperatura, devine lichid, fara sa-si modifice proprietatile.
Compozitie:
Ulei de cocos (Cocos nucifera)
Depozitare:
Se depoziteaza in locuri uscate, la temperatura camerei, ferit de accesul copiilor. A se flosi prealabil inainte de data marcata pe ambalaj.
Administrare:
Este recomandat pentru gatit sau prajit termic.