LAPTISOR MATCA PUR 100 grame APICOLA PASTORAL GEORGESCU
Laptisorul de matca, unul din cele mai valoroase produse ale stupului, este secretat de glandele albinelor si este destinat in special hranirii larvelor si a reginei-matca pe toata durata lor de viata.
Acesta este motivul pentru care regina traieste pana la 5 ani, in timp ce o albino lucratoare traieste in medie 40 de zile.
Contine in principal: proteine, zaharuri, lipide, enzime, vitamine si saruri minerale: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu, Mg si mai ales potasiu.
Toti amioacizi necesari organismului uman se regasesc in laptisorul de matca, fiind identificati 29 de aminoascizi esentiali si derivati.
In compozitia laptisorului de matca mai regasim cantitati semnificative de vitamine: complexul B (in special B1 si B5), C, F, PP.
Laptisorul de matca este cel mai bogat produs natural in vitamine/unitate de volum.
Recomandari:
- afectiuni hepatice - indiferent de origine sau stagiu – ca protector si regenerator hepatic de exceptie;
- intarirea sistemului imunitar, avand efect tonic si regenerator al organismului;
- perioade de oboseala acuta sau cronica si stress, stari de convalescenta;
- anemii, intarirea generala a organismului, inclusiv la persoanele de varsta a treia pentru incetinirea proceselor degenerative specifice varstei;
- ingrijirea tenului, avand un rol nutritiv de exceptie, pentru prevenirea si reducerea ridurilor fine si cresterea elasticitatii si tonicitatii pielii;
- carente de minerale si vitamine.
Administrare:
In stare naturala sub limba circa 0,1 g, dimineata pe stomacul gol sau in amestec miere cate 2 lingurite/zi. Se fac cure de 3-4 ori/an. Pentru uz cosmetic amestecati 2g de laptisor in crema sau masca de fata.
Laptisorul in stare pura se pastreaza la frigider la o temperatura de 2-5 C, iar in amestec cu miere la temperatura camerei 18-25 C.
Atentie!
Laptisorul de matca nu trebuie sa intre in contact cu metalul, de aceea este indicat sa folosim numai lingurite de plastic.