Polenul crud de trandafir de stanca are un continut ridicat de vitamine, minerale, aminoacizi, probiotice si bifidobacterii care ne ajuta sa mentinem sanatatea organismului, sa ridicam gradul de imunitate si sa reglam tranzitul intestinal.
Ingrediente: polen crud de trandafir de stanca (Cistus lavandier) 100 %.
Valori nutritionale medii/100 g produs: valoare energetica 1345 KJ/320 kcal, grasimi 7.1 g din care saturate 1 g, glucide 46g din care zaharuri 32g, proteine 12g, fibre 12g, sare-urme.
Beneficii: * protejeaza colonul impotriva inflamatiilor;
* ajuta la restructurarea florei intestinale;
* favorizeaza absorbtia calciului;
* sustine sistemul imunitar si regenereaza celulele impotriva stresului oxidativ;
Administrare: 2-3 linguri (20-30 g) pentru adulti- cate una dupa mesele principale; 1 lingurita (5 g) pentru copii (3-10 ani) - dupa micul dejun. Polenul crud poate fi administrat ca atare sau in combinatie cu suc de fructe sau o salata de fructe.
Se recomanda cure de 7 saptamani, cel putin de 2 ori pe an: primavara, in perioadele cu imunitatea scazuta, si toamna pentru a ne pregati pentru sezonul rece, dar se poate consuma pe toata perioada anului, fara restrictii.
Conditii de pastrare: Se pastreaza in mod OBLIGATORIU la congelator, la temperaturi cuprinse intre -5 C si -18 C. Polenul crud rezista 5-6 zile in afara congelatorului, in ambalajul original (in atmosfera protectiva) si 2-3 zile in frigider dupa desigilare.
Congelarea este modul ideal de a pastra intacte calitatile nutritive si terapeutice ale polenului crud. Desi se pastreaza la congelator, NU INGHEATA datorita continutului scazut de apa din interiorul granulei de polen (8-10 %).