Descriere
Uleiul de masline extravirgin tunisian este 100% ecologic, presat la rece si nerafinat. Maslinele sunt cultivate si culese manual, uleiul fiind obtinut prin metode traditionale in regiunea muntoasa Zaghoan din Tunisia. O aroma blanda si delicioasa potrivita si pentru temperaturi ridicate (Temperatura maxima de incalzire recomandata: 190degC).
Uleiul de masline extra virgin este considerat cel mai sanatos tip de ulei. Este extras folosind numai metode naturale si standardizat pentru puritate si anumite calitati senzoriale precum gustul si mirosul.
Uleiul de masline care este cu adevarat extra-virgin are un gust distinct si are un continut ridicat de antioxidanti fenolici, motivul principal pentru care este atat de benefic.
Din punct de vedere nutritional, uleiul de masline este superior altor grasimi - uleiul pur/virgin contine cantitati semnificative de vitamina E, substanta nutritiva cea mai importanta pentru sanatatea celulelor din organism.
Contrar credintei populare, maslinele au un continut caloric redus (in jur de 80 de calorii la suta de grame de fructe cu samburi).
Acizii grasi nesaturati din componenta uleiului de masline joaca un rol foarte important in reducerea colesterolului din sange si ajuta organismul sa retina mai multe substante nutritive esentiale pentru o viata sanatoasa.
Acesta este principalul motiv pentru care uleiul de masline a fost considerat, in urma unor studii stiintifice riguroase, un element esential in prevenirea bolilor cardiovasculare.
Beneficiile uleiului de masline extravirgin
este un protector natural al inimii
reduce inflamatiile din corp
reduce riscul de oxidare a colesterolului rau (LDL) din sange
imbunatateste sanatatea vaselor de sange
previne infundarea arterelor
ajuta la reducerea tensiunii arteriale
incetineste imbatranirea creierului
protejeaza impotriva diabetului de tip2
poate reduce riscul de aparitie a cancerului
ajuta la controlul greutatii si previne obezitatea
are un rol important in prevenirea imbolnavirii de Alzheimer
reduce sforaitul
amelioreaza astmul
ajuta la prevenirea unor afectiuni de la nivelul stomacului - combate dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori
amelioreaza efectele artritei reumatoide
Atentie!
Consumul de ulei de masline nu afecteaza sanatatea atunci cand este folosit in scop alimentar, in diverse preparate. Poate avea reactii adverse doar in anumite situatii, cand este folosit in cantitati mari, sub forma de remediu.
Uleiul de masline folosit ca remediu zilnic poate scadea nivelul zaharului din sange. Persoanele care sufera de diabet si deja iau un tratament pentru reglarea glicemiei sunt sfatuite sa isi verifice glicemia zilnic daca folosesc uleiul de masline sub forma de remediu.
De asemenea, consumul de ulei de masline poate interactiona cu anumite medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale. De aceea, este indicat sa se consulte medicul de specialitate inainte de a folosi in mod constant acest tip de ulei.
Valori nutritionale/100ml - Ulei de Masline Extravirgin Tunisian:
Energie: 3372 kJ / 820 kcal
Proteine: 0 g
Grasimi 92 g (din care acizi grasi saturati 17 g, mononesaturati 56 g si polinesaturati 14 g)
Carbohidrati 0 g (din care zaharuri 0 g)
Sare 0 g
Produs/Cultivat in: Tunisia
Tara de provenienta: Anglia.