Amestec de ceai verde traditional Japonez, ce include aroma exceptional de moale a ceaiului Sencha cu pudra Matcha de grad ceremonial, deosebit de bogata si de rafinata.
Preparare: pentru o persoana se foloseste o lingurita plina de plante. Se adauga apa fiarta si lasata sa se raceasca 1 minut, se infuzeaza doar 1-2 minute, pentru a pastra cea mai buna aroma.
Ingrediente: frunze de ceai verde Sencha* - 95%, pulbere de ceai verde matcha* - 5%.
*ingredient cultivat ecologic.
Stiati ca: ceaiul macinat sub forma de pulbere fina, matcha, este folosit in cadrul Ceremoniei ceaiului sau pentru a da gust si culoare unor feluri de mancare. Nu se prepara prin oparire, ci se adauga apa fierbinte in ceasca cu pulbere, iar apoi se bate cu un batator special din bambus. In schimb ceaiul Sencha este un ceai japonez nefaramitat cu gust ierbos, provenit din prima si a doua recolta.
Constituie 80% din toate frunzele de ceai prelucrate in Japonia si se obtine prin sterilizarea frunzelor cu aburi pentru a opri fermentarea. Frunzele astfel prelucrate se fac apoi sul pentru a elimina umiditatea si enzimele si apoi sunt uscate cu jet de aer cald.