Ingrediente:
Prune bio uscate si pasteurizate.
Descriere:
Prunele trebuiesc înmuiate peste noapte înainte de a fi servite.
Întrebuintare:
Prunele sunt un Snack delicios, si sunt folosite cu drag pentru salate, Müsli, deserturi si patiserie. Consumul unor cantitati mai mari poate stimula activitatea intestinala.
Un activator delicios
Prunul(Prunus domestica) apar?ine familiei rozaceelor(Rosaceae) ?i este originar din Asia Mica. Exista o mul?ime de soiuri diferite de prun, dintre care putem aminti prunul italian sau prunul Mirabelle(prune galbene). Astazi prunii sunt cultiva?i cu precadere în SUA, Fran?a ?i Europa de Est.
Perioada de recolta a prunelor se întinde de la mijlocul lunii august pâna în luna octombrie. Datorita faptului ca pomii sunt scutura?i, doar prunele gata coapte pline de aroma vor cadea în plasele amplasate la baza pomului. Dupa colectarea prunelor, acestea sunt spalate, li se îndepareaza sâmburele, iar apoi sunt puse la uscat.
Prunele se pot zaharisi u?or dupa ambalare; în acest sens poate sa apara un strat deschis la culoare peste fructele închise la culoare, care însa nu trebuie confundat cu o posibila deteriorare sau cu o infestare cu ciuperci a fructului. Pruna trebuie doar spalata sau ?tearsa, dupa care aceasta poate fi savurata.
Prunele sunt sanatoase datorita substan?elor bio-active pe care le con?in, cum ar fi flavonoidele ?i carotenoidele, care ne apara împotriva oxidan?ilor. Propor?ia de vitamina B1, B2 ?i B6 a prunei, este superioara altor fructe uscate. Prunele sunt de asemenea cunoscute pentru ac?iunea lor digestiva.