Paste japoneze ecologice fara ou, „Skinny Soba Somen” Clearspring, paste Soba subtiri usor de preparat (timp de fierbere 3 minute), obtinute prin metode traditionale.
Caracteristic pastelor soba este continutul lor de hrisca (40-100%), datorita caruia au culoarea mai inchisa, aroma bogata de nuca si importante proprietati benefice sanatatii.
Delicioase si usor de digerat, aceste paste au o textura neteda si pot fi servite in variate moduri. Dupa intinderea si taierea aluatului, ele sunt maturate si uscate incet la temperatura camerei, pentru intensificarea gustului.
Hrisca nu contine gluten (nu este o cereala), are 12-15% proteine, inclusiv lizina, un aminoacid esential ce lipseste din majoritatea cerealelor, lipide, minerale (de fier, fosfor si cupru), vitaminele B1 si B2, colina, un micronutrient cu rol important in metabolism, in particular pentru reglarea presiunii sangelui si functiilor ficatului (inclusiv cand acesta este supraincarcat cu bauturi alcoolice). Un alt constituent al semintelor de hrisca ce nu este prezent in cereale este rutinul, ce sustine intarirea vaselor capilare si un sistem circulator sanatos.
Ingrediente: faina de grau* 57%, faina de hrisca* 40%, sare de mare.
* cultivat ecologic.
Valori nutritionale |
UM |
/100g |
Energie |
KJ |
1455 |
kcal |
343 |
|
Proteine |
g |
13,5 |
Carbohidrati |
g |
64,5 |
glucide |
g |
2,1 |
Lipide |
g |
2,5 |
saturate |
g |
0,4 |
mononesaturate |
g |
0,7 |
polinesaturate |
g |
1,3 |
Fibre alimentare |
g |
4,5 |
Sodiu |
g |
2 |
Recomandari: se pot servi pe parcursul intregului an, in supe calde sau reci, cu sos, ori in diverse salate proaspete de vara.
In Japonia pastele soba sunt des servite la sfarsitul petrecerilor sau seara, dupa un pahar de bautura.
Pentru preparare se aduc la temperatura de fierbere 2 l de apa, se adauga pastele (cate 100 g pentru o portie) si se amesteca. Se fierb la foc mic 3 minute, dupa care se scurg si se clatesc repede sub apa rece.