Condiment dulce, siropos, din orez dulce „Japanese – Rice Mirin” Clearspring. Nu contine zahar sau conservanti, fiind preparat doar din orez cu putina sare adaugata la final. Produs in Japonia.
“Rice Mirin” este produs printr-o metoda traditionala de fermentare a koji si imbatranire atenta timp de noua luni. Orezul dulce este folosit pentru a inlocui amidonul mai ieftin regasit ca ingredient in alte produse de pe piata.
Fermentarea cu ajutorul culturii de koji creste biodisponibilitatea nurientilor din alimente (raportul dintre cantitatea de substanta activa si viteza cu care aceasta este cedata, absorbita in organism, ajunge la locul de actiune si isi manifesta efectul biologic).
Mirin este unul dintre cele mai importante ingrediente ale bucatariei japoneze, preparat din orez glutinos aburit si amestecat cu koji si shochu.
Ingrediente: orez dulce – 35 la suta, apa, cultura de orez (koji), sare.
Recomandari: Mirin este folosit pentru a indulci si a da profunzime aromei diverselor preparate culinare.