Descriere
Rosii galbene pasate `Alce Nero`, ideal cu paste sau ca baza pentru alte sosuri, adaugand in acestea diferite legume (vinete, dovlecei, ardei) si plante aromatice proaspete (busuioc, rozmarin, cimbru). Sunt rosii cultivate in Italia si recoltate din iulie pana in septembrie, prelucrate apoi pentru a le pastra aromele, parfumul si proprietatile nutritive. Dupa selectionare si spalare, este indepartata coaja cu abur, dupa aceea se toaca rosiile, se paseaza si se concentreaza. Piureul de rosii bio Alce Nero este preparat fara aditivi sau sare adaugata.
Stiati ca?
Rosii galbene, verzi sau violete, multe dintre aceste soiuri sunt destul de vechi, dar au fost introduse pe scara recent. Prima dintre aceste varietati, rosia galbena este crescuta in conditii speciale pentru a devenii galbena si nu rosie, prin expunere la temperaturi mai ridicate carotenul (galben) din rosie stralucind si licopenul (rosu) acesteia este `redus la tacere`. D.p.d.v. nutritional, rosia galbena este usor diferita de cele rosii, avand multa niacina si acid folic, mai putina vitamina C si mai putin licopen decat acestea. Rosiile galbene au si un continut mai scazut de acid decat rosiile rosii.
Ingrediente:
rosii galbene* - 100%. *ingredient din agricultura ecologica.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 139kJ / 33kcal
Proteine: 1.7g
Grasimi: 0.3g, din care acizi grasi saturati: 0g
Carbohidrati: 5.3g, din care zaharuri: 4.1g
Fibre: 1.0g
Sare: 0.03g.
Produs/Cultivat in Italia.