Produs in Romania!
Mod de preparare:
Ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, mancaruri, creme, desert, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva.
Budinca cu fructe:
Ingrediente: 100g faina de orez, o jumatate kg fructe de sezon, scortisoara, coaja de lamaie, miere sau zahar, 50g unt sau ulei.
Se amesteca faina de orez cu fructele taiate marunt sau rase. Se adauga scortisoara, coaja de lamaie, mierea sau zaharul, untul sau uleiul. Se pune toata compozitia intr-o forma tapetata cu faina de orez, se unge cu ulei sau cu unt si se baga in cuptorul cald, la foc potrivit pentru 40-50 minute.
Ciulama din faina de orez:
Ingrediente: faina de orez, 2 oua, ulei, zeama de lamaie, mar, patrunjel.
Se face un terci din faina de orez si apa la foc mic. Dupa ce se raceste, se adauga galbenusurile de oua, adaugand cate putin ulei si zeama de lamaie. Se amesteca pana se face o spuma. La sfarsit se adauga verdeata, ciuperci sau alte legume fierte.