Mierea de mana de padure provine in cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte parti ale plantelor decat florile (este obtinuta de pe frunzele de fag, de frasin si de stejar), in amestec cu nectarul florilor din padure.
Este o miere foarte inchisa la culoare, aproape neagra, cu un gust pronuntat, usor amarui.
Este singura miere care nu cotine polen, de aceea se recomanda persoanelor alergice la polen.
Mierea de mana este foarte bogata in proteine, aminoacizi si minerale (Ca, Mg, Fe), de pana la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicata consumarea acesteia mai ales de catre copii, persoanele anemice si cele aflate in convalescenta.
Organismul uman asimileaza mult mai bine aceste saruri prin alimentatia naturala decat prin administrarea sintetica.
Pentru ca are proprietati energizante si revitalizante este recomandata sportivilor si oamenilor activi.
Are proprietati laxative mult mai puternice decat celelalte tipuri de miere, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp.