Polenul crud de albine este un aliment VIU si este considerat un panaceu pe care natura il pune la dispozitia noastra, datorita continutului de vitamine (A, beta-carotenoide, E, grupul vitaminelor B), minerale, aminoacizi, bioflavonoide precum si probiotice, lactofermenti si bifidobacterii.
Ingrediente: polen crud de paducel 100%.
Valori nutritionale medii/100 g produs: valoare energetica 1394 KJ/331 kcal, grasimi 6.5 g din care saturate 3.3 g, glucide 39g din care zaharuri 29g, proteine 24g, fibre 9.1g, sare-urme.
Beneficii: * efect antioxidant, contribuind la regenerarea celulelor impotriva stresului oxidativ;
* sustine sistemul imunitar in perioadele de suprasolicitare psihica si fizica;
* protejeaza sistemul cardiovascular si mentine valorile normale ale tensiunii arteriale;
* ajuta la functionarea normala a sistemului nervos.
Administrare: 2-3 linguri (30 g) pentru adulti - cate una dupa mesele principale; 1 lingurita (5 g) pentru copii (3 - 10 ani) - dupa micul dejun. Polenul crud poate fi administrat ca atare sau in combinatie cu un suc de fructe sau o salata de fructe. Se recomanda cure de 7 saptamani, cel putin de 2 ori pe an: primavara, in perioadele cu imunitatea scazuta, si toamna, pentru a ne pregati pentru sezonul rece, dar se poate consuma pe toata perioada anului, fara restrictii.
Conditii de pastrare: Se pastreaza in mod OBLIGATORIU la congelator, la temperaturi cuprinse intre -5 C si -18C. Polenul crud rezista doar 5-6 zile in afara congelatorului, in ambalajul original (in atmosfera protejata) si 2-3 zile in frigider dupa desigilare.
Congelarea este modul ideal de a pastra intacte calitatile nutritive si terapeutice ale polenului crud, mentinandu-si calitatile organoleptice specific naturale.