Situata in Belgia, la periferia orasului Liege, Millesime Chocolat este o fabrica artizanala de ciocolata care functioneaza direct din boabe de cacao, de la fasole la bar (denumita in mod obisnuit Bean to Bar).
Particularitatea noastra: ciocolata noastra este vintage .
Provenind dintr-un terroir, dintr-o zona geografica foarte precisa, ciocolata noastra este produsa in cantitati limitate in conformitate cu traditia si procesele de fabricatie de altadata. Stapanim pe deplin procesul de transformare a boabelor de cacao crude, de la prajire la prepararea produselor finite.
Este revenirea la fabricarea autentica a ciocolatei artizanale de la A la Z.
Cu know-how-ul si expertiza noastra, stapanim toate procesele de fabricatie artizanala a ciocolatei : de la selectarea boabelor de cacao crude, pana la prajirea pana la fabricarea produselor finite. Vintage Chocolate pledeaza pentru intoarcerea la ambarcatiunile autentice de ciocolata AZ fabricate .
De indata ce boabele crude sunt primite in pungi de iuta, incepe munca noastra ca prajitor si creator de ciocolata ... Fabricarea urmeaza un proces complex care necesita mai multe masini specializate care prajesc, zdrobesc, macina pe piatra, conch si tempereaza pentru a transforma fermentate boabe de cacao in ciocolata.