Paste udon late din faina de grau semiintegral, Clearspring, sursa de proteine cu un continut scazut de lipide, usor de preparat, aromate si usor de digerat. Graul semiintegral pastreaza stratul aleuronic al boabelor, invelis bogat in minerale, vitamine si fibre alimentare.
Udon sunt taitei lati de 4-6 mm, preparati prin framantare din faina de grau, sare si apa, comercializati uscati, pre-fierti sau proaspeti.
Cu o textura ferma si fina, taieteii udon Clearspring sunt preparati dupa retete si metode traditionale japoneze, fiind intinsi si taiati manual (nu prin extrudare fortata), iar apoi uscati si maturati incet la temperatura camerei pe parcursul a trei zile, pentru concentrarea aromei.
Ingrediente: faina de grau* 97%, sare de mare.
* cultivat ecologic.
Valori nutritionale |
UM |
/100g |
Energie |
KJ |
1460 |
kcal |
344 |
|
Proteine |
g |
13.5 |
Carbohidrati |
g |
65.7 |
glucide |
g |
1.1 |
Lipide |
g |
2.1 |
saturate |
g |
0.4 |
Fibre |
g |
4.5 |
Sare |
g |
1.9 |
Recomandari: se pot servi pe parcursul intregului an, in supe fierbinti, cu preparate prajite in foarte putin ulei la foc puternic (stir-fries) sau reci, in diverse salate de vara sau cu sos.
Preparare: se dau in clocot 2l de apa, se adauga pastele (cate 100 g pentru o portie) si se amesteca. Se fierb la foc mic 10 minute, dupa care se clatesc rapid cu apa rece.
A se pastra intr-un loc uscat si racoros.
Produs in Japonia.
Tara de provenienta: Anglia.