Reishi în limba japoneza sau Ling Zhi în chineza, sunt numele de referinta pentru ciuperci din mai multe specii ale genului Ganoderma, in special pentru trei dintre ele, strâns înrudite: Ganoderma lucidum, G. Tsugae si G. Sichuanense, aceasta din urma fiind folosita de peste 2000 de ani in scop terapeutic de medicina traditionala chineza. In china Ling Zhi simbolizeaza succesul, bunastarea, puterea divina si longevitatea, numele sau putand fi tradus ca „planta potentei spirituale”.
Reishi este comercializata sub forma de pulbere, diverse suplimente nutritive sau ceaiuri obtinute din diferitele sale parti componente (inclusiv miceliul, sporii si corpul fructifer) si este utilizata pentru controlul glicemiei si reglarea sistemului imunitar, ca protector hepatic si gastric, pentru efect antitumoral, antioxidant, antibacterian si antiviral, etc. Aceste recomandari se bazeaza in principal pe utilizarile sale traditionale, dar o serie de cercetari recente incep sa ofere baze stiintifice pentru unele dintre aceste aplicatii.
Componentele active majore ale ciupercilor reishi sunt polizaharide, peptidoglicani si triterpene cu efect antiinflamator, hipoglicemic, hipolipidic, antiulceros, antitumoral , antioxidant si imunostimulator, dar ciuperca mai are in compozitie si un procent semnificativ de minerale de fosfor, siliciu, sulf, potasiu, calciu si magneziu, contine enzime (metaloproteaza, ergosterol (provitamina D) si nucleotide (adenizina si guanozina)) si chiar acizi grasi cu lant lung ce ii pot sustine activitatea antutumorala.